Средно на година в Пловдив катастрофират по около 4 линейки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:19 / 09.12.2007
1390
Средно на година в Пловдив катастрофират по около 4 линейки на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП). Това съобщи директорът на Спешния център д-р Иван Стойнов. За тази година случаите на пътни инциденти не са повече от 2 или 3. Досега нито един автомобил на ЦСМП не е катастрофирал така, че да не става за употреба дори и след ремонт. По думите на д-р Стойнов виновни за пътните инциденти са били не шофьорите на санитарните автомобила, а другите участници в движението.

ЦСМП-Пловдив разполага с над 70 автомобила. От тях 12 са им доставени през тази година. "Тези автомобили ни помогнаха изключително много, защото ние бяхме от центровете с най-стар авто-парк", коментира Стойнов. Останалите линейки са марка "Ситроен". Половината от тях са доставка от 1994 година. През 1998 година са доставени още 12 линейки. Центърът разполага и с линейки, които служат като резерва. Те са марка РАФ и УАЗ и са около 35 коли. От тях има и такива, които са на по 30-40 години. Тези автомобили не са в постоянна експлоатация и се използват само в крайни ситуации.




Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).