ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Софийските шофьори били по-толерантни от пловдивските
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 16.11.2011Коментари (20)2618
© Plovdiv24.bg
Пловдив е опасен град и трябва да бъдем много търпеливи и толерантни на пътя, за да няма жертви. Това каза пред журналисти д-р Галина Карауланова, началник на Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в Регионалната здравна инспекция в Пловдив по време на информационна среща по проект "Животът е с предимство".

"Апелирам към новите кметове да се регулира потокът на колите и светофарите", каза д-р Карауланова. Кметовете се оправдават с това, че инфраструктурата на града е много особена и не може да се изведе потокът по околовръстен път, а пътнотранспортните произшествия от ден на ден се увеличават. Отделно от това едно семейство има по два-три автомобила. Ние всички сме обект на вандализъм по пътищата", продължи д-р Карауланова, според която в София шофьорите като че ли са станали по-толерантни. 

"В Пловдив не е така. На възлови кръстовища няма толерантност, дори и самите светофари не са регулирани. Децата ни са най-нетърпеливите участници в движението, затова трябва да се провежда ежедневно обучение в училищата за запознаване с правилата на движение. Започваме от детските градини и ясли - обучение с децата и техните родители, тъй като точно на 6 години децата се учат на елементарни правила", завърши д-р Карауланова. 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и ще продължи до 2018 година.


Източник: Радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.11.2011 г.
0
 
 
Пловдивските шофьори стават все по-толерантни. Искрено благодаря на незнайния колега, който преди няколко часа ме изчака да направя маневра, за да избегна задръстването в центъра. Господ здраве да му дава, здраве и нерви, защото определено не е лесно да се шофира в Пловдив.
0
 
 
Абсолютно съм съгласен, че в Пловдив е много по-опасно, но в никакъв случай заради улици и инфраструктора, а винаги е заради ЗАДВОЛАННОТО УСТРОЙСТВО. Карал съм много години и в Пловдив и в София. В София няма проблем-да те пуснат да се престроиш в чуждата лента, ако си се объркал и пуснеш мигач-ако не първата, то втората кола ще те пусне и още много мога да изреждам в този ред на мисли. В Пловдив-точно обратното:няма да те пуснат, имах случай отивам към SPS от ВСИ - три ленти-в лявата автобус, в средната един кара до автобуса, а в дясната-друг кара също със скоростта на автобуса, и нито изпреварва този в средната лента, нито изостава да мине зад него - просто и тримата се клатят, а зад тях опашки и клаксони, ама кво ме интересува, нали съм най-отпред!? Или друг случай- един се клати по Х.Димитър, ама по средата /уж е с две ленти/ и ту вляво, ту .вдясно, икато поисках да го изпреваря, като наду газта и кара ама точно пред мен и не ме пуска. СЕЛЯНИЯ ОТВСЯКЪДЕ!!! Така, че не сърдете на Маркони от по-предните коментари!!
0
 
 
Естествено, че в София ще са толерантни, нали на всяко кръстовище има камери! Не се заблуждавайте, че шофьорите там са много възпитани, просто там снимат и пращат фишчета за всичко - ако не спреш на пешеходна пътека, ако говориш по телефона, караш без колан или минеш на червено - честитката не закъснява... Като ти бръкнат един-два пъти в джоба, дори да е с 50 лв., и се научаваш на "толерантност" :)
+2
 
 
Не че софийските шофьори са по-толерантни, просто в Пловдив има в пъти повече комплексари и цървулкувци. Ето ви една малко по-друга тема за размисъл : Защо шофьор който си кара съвсем прилично когато е в София след едноседмичен родео маратон по пловдивските улици става същия олигофрен като останалите около него ? Май проблема не е толкова в индивида, а е в средата и в условията в които е поставен ...
+8
 
 
В пловдивския правилник за движение по пътищата пише: "1.Колкото ти е по-голям автомобила ,толкова голямо ти е предимството. 2. Ляв завой се прави от крайно дясно платно. 3. Не спирай на пешеходна пътека иначе тоя от дясно на тебе ще му види сметката. 4. Ако двама си правят моабет от колите и не са успели да затворят движението спри до тях та да е пълна картината." Абе ей такива ги пише пък в софийския ги няма. То катаджиите от дебнене за фарове и за 5-те секунди по десните секции на сфетофарите тия работи нямат време да ги видят. Пък и не са толкоз важни.
Aнонимен
на 16.11.2011 г.
+2
 
 
Определено в София са по-толерантни шофьори. В Пловдив стана както беше преди в София.
+2
 
 
Поне в това отношение в София като те видят,че си от друг град без значение от къде те пускат,а тука само чака някой да се престройш и започва да те псува и не те пуска.
+1
 
 
В Пловдив шофьори няма,има каруцари, дето си мислят ,че само те са на пътя и всеки трябва да се съобразява с тях.Това е най- селският град в цяла България.по точно се казва" Село П-В"
+1
 
 
Много точно.В София са наясно за какво е лявата лента на пътя,сутрин не си чоплят носа и теменужковия съд а сетофара свети ли свети зелено.Пребройте някой път по колко автомобила преминават на зелен сигнал на Орлов мост и по колко тук на Сточна гара в пиков час.Разликата 6-7 към 1
Простаците са непобедими!
на 16.11.2011 г.
+3
 
 
Не ,че ги защитавам шопите но е факт ,че са по толерантни от пловдивчани.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: