ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Социалисти искат предсрочни избори в градската организация на БСП Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 11.02.2022Коментари (0)2572
©
Инициативен комитет от членове на БСП в Пловдив отново поиска пълен цикъл отчети и избори в пловдивската градска организация. Социалистите изразяват пълна подкрепа за лидера Корнелия Нинова и политиките на национално ниво за реализиране на програма "Визия за България". Plovdiv24.bg публикува становището без редакторска намеса:

"На редовно заседание на Инициативен комитет "Промяна", основан от пловдивски социалисти с единствената цел - да се възроди Пловдивската градска организация на БСП, бяха обсъдени проблемите на местната партийна организация. Според членовете на ОПО в последните 10 години партийният живот в БСП - Пловдив е замрял и на практика по-голямата част от членския актив се маргинализира съзнателно от Градския съвет. В последствие численият състав на местната структура на БСП намаля драстично. Градски съвет на БСП вместо да предприеме мерки за спиране на тези процеси, не само се занимава единствено и сaмо с критика на всички действия на Национален съвет на БСП, но и често и необосновано, без допитване до обикновените членове на ОПО, иска оставката на лидера Корнелия Нинова, най-вече чрез медиите.

Никакви политики, които БСП планира и опитва да реализира не се случват на местно ниво. Нещо повече, няма послания от градското и районните ръководства в подкрепа на тези политики, с което на практика се обезличава една социалистическа партия, която би следвало да е активна в правенето на леви политики, ориентирани към хората и грижата за тях.

Поради тази причина, Инициативният комитет излезе с позиция до Националното ръководство, подкрепена от над 200 човека от Градската партийна организация, че са нужни промени, за да заработи БСП - Пловдив като една истинска лява партия.

В този ред на мисли, пловдивските социалисти не са съгласни с исканата оставка на лидера Корнелия Нинова. Напротив, радват се, че стъпка по стъпка се реализират политиките които партията е заложила в своята стратегическа програма "Визия за България" и които националното ръководство с много старание и експертиза прилага успешно в първите два месеца от участието си в управлението на страната. Беше изразено мнение, че спорадичните искания на оставка и медийни публикации за несъгласие с водената политика на Националното ръководство, вредят на партията и са противоуставни.

Затова Инициативният Комитет взе решение да изпрати своята позиция до висшето ръководство на партията, което да вземе решение какви мерки ще приложи за промяна в атмосферата на партийния живот, като изрази загриженост не само за отсъствие на прилагане на политиките на БСП на местно ниво, но и за усилената работа, която предстои на структурите на пловдивската организация за спечелване на местни избори.

Присъстващите на срещата председатели и членове на ОПО на БСП в Пловдив, обсъдиха актуалната политическа обстановка в страната и набелязаха мерки за включването на пловдивския партиен актив в настоящи мероприятия, с които да се подкрепят политиките, които БСП успешно прокарва на национално ниво. Набелязаха се и проблемите на гражданите на Пловдив и какви решения биха могли да се предложат.

Обсъдиха се инициативите на БСП в рамките на коалицията, както в икономиката, така и в социалната сфера, в земеделието, не на последно място и в туризма. Бяха изброени придобивките в социалната сфера като заложеното увеличение на минималната работна заплата, на майчинството, придобивки за децата и семействата, както и за хората в неравностойно положение. Обърна се внимание на четирите стъпки, които предлага вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за съживяване на икономиката, инвестиционна програма и развитие на различните сектори в този отрасъл.

Бяха отчетени мерките, с които да се подкрепят както домакинствата, така и бизнеса, в появилата се енергийна криза. Бяха отчетени усилията на БСП обществото да почувства промяна не само в гореизброените сфери, но и да се усети, че правителството иска да прокара линия на усещане за ред и справедливост и законност – това са мерките, които БСП инициира към телефонните оператори, ЧСИ-тата и колекторските фирми, като всичко това е законово обвързано. Стремежът на правителството да реализира съдебната реформа също срещна одобрението на Инициативния комитет.

Нека внесем яснота - на никого от нас пловдивските социалисти не ни е безразлично, че в политическия живот във втория по големина град в България отсъства истинската автентична лява политика. Напротив, безкрайно унизително е нашите общински съветници да се наричат "групата съветници на Зико". Набелязани са мерки за излизане от стигмата, в която се намира пловдивската партийна организация на БСП, отправено е предложение към Национален съвет на левицата за прилагане на мерки за промяна в БСП Пловдив. Надяваме се, да се съживи не само партийния живот, но и участието на БСП на пловдивската политическа сцена. Целта ни е БСП да се утвърди като на една автентична левица, от каквато всяко политическо пространство има нужда. Инициативният комитет ще продължи своите регулярни срещи до постигане на желаната ПРОМЯНА.

Инициативен Комитет "Промяна" – Пловдив

Председател: инж. Румен Василев"


Още по темата: общо новини по темата: 160
24.03.2024 »
21.02.2023 »
16.02.2023 »
14.02.2023 »
14.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: