Собственици на кучета вбесиха пловдивчанин: Превърнахте целия град в клоака!

Автор: Васил Динев
Коментари (25)
10:43 / 31.10.2018
14978
Пловдивчанин изпрати писмо до редакцията на Plovdiv24.bg, както и до община Пловдив - район "Тракия", община Пловдив - отдел "Обществен ред и управление при кризи":

"Здравейте. Ще започна със заглавието на последната статия в Plovdiv24.bg относно новоизграждащия се парк в ж.к. "Тракия" на бул. "Освобождение" между "Лидл" и комплекс "Елит". Доколкото помня, бе озаглавена "Новото бижу на "Тракия" или нещо в този дух.

Нека сега да погледнем какви са реалностите относно парковете в Пловдив. Без да се замисля особено, ми се струва, че Цар Симеонова градина е единственият парк, който не е превърнат в кучешка площадка и тоалетна. Всичко останало е безобразно експлоатирано в буквалния смисъл на думата. Въпреки забранителни табели. Дори непосредствено до детски площадки.

Все още изграждащият се парк не остава незасегнат от тази тенденция. На отсрещната страна на булеварда има специализирана площадка на не повече от 200 м отстояние с обиколката през кръстовището. Въпреки това все повече стават собствениците на домашни любимци, които сутрин се възползват от близостта на парковия терен. Не само, че разхождат подопечните им четириноги, но по най-безцеремонен начин ги оставят да задоволят физиологичните си нужди.

Естествено "изсипаното от багажниците" си остава на място. Дори това да е непосредствено до детската площадка, която вече се използва по предназначение.

Изпращам прикачено видео и снимки на мъж, който най-вероятно живее в к-с "Елит". Ежедневно си разхожда пинчера и всеки може да види дали след изхождане на кучето, стопанина събира остатъците. Фотосът, на който е без качулка, е отпреди дни, докато изчакваше любимеца си в недвусмислена поза.

На друга снимка може да видите двойка стопани на немски овчарки, които също така системно използват парка като терен за разходки. Надявам се след този пореден сигнал общинските служби да се задействат и да започне безкомпромисен контрол, ако е нужно и санкции спрямо стопаните на кучета, които не изпълняват общинските разпоредби.

Нееднократно медията е имала публикации, които са ставали арена на спорове между стопани на кучета и хора, които разбираемо са отвратени от състоянието на града. Първите започват да обясняват как те лично събират остатъците на любимците си; че кучешките изпражнения по градинки и тротоари са от бездомни кучета /макар такива да са по-скоро изключения като присъствие въобще/; как майките оставят малките си деца да използват парковете за непосредствено удовлетворяване на физиологични нужди и т.н.

Истината, която кой признава, кой не, е, че целият град е превърнат в кучешка клоака и това се дължи най-вече на стопаните на домашни кучета. Факт, с който са наясно вероятно и слепците. Всеки който преминава по вело- и пешеходни алеи няма как да не усети специфичните миризми, които в някои зони са особено концентрирани.

Да! Има съвестни собственици на четириноги, които почистват след тях. Но това са по-скоро изключения. Не знам докога ще се търпи създаденото статукво. Разликата от това дали ще го направи кучето, или самият стопанин намирам единствено в това, че вторият не е направил публично достояние интимните си части. Крайният резултат е един и същ! А това е израз на чиста проба простащина".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (25)

Още по темата (68):
24.02.2023 Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).