Смущаващ сигнал за COVID положението в Окръжна болница

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (10)
12:57 / 05.11.2020
21331
Читател на Plovdiv24.bg изпрати смущаващ сигнал на редакционната ни поща по повод положението с коронавируса с УМБАЛ "Пловдив“ (Окръжна болница). За неволите си в лечебното заведение разказа Иван Балдуров. Даваме му думата сега:

"Здравейте, пиша ви с молба да дадете гласност на един проблем, който може да се окаже голям! УМБАЛ-Пловдив или бившата Окръжна болница няма отделен вход за Ковид болни - няма дори отделен асансьор, а са сложили една табела до другите и всеки може да влезе в него.

Чакахме 10 минути да мине човек от болницата с една пръскачка да дезинфекцира, че качвали болен в COVID отделението от рентгена или скенер, който се ползва от всички други болни, преминавайки целия коридор, по който минават всички пациенти!

Отделението било бивша хирургия, която вече не работила. Питам то дали отговаря на изискванията на инфекциозните отделения? От персонала разбрах, че имало вътрешни отделения, които не работят поради заразен медицински персонал. Как може такова безхаберие, такъв геноцид към всички, които са решили да потърсят медицинска помощ?“, пише в сигнала си читателят ни.

Репортер на Plovdiv24.bg изпадна в подобна ситуация в Окръжна болница на 19 октомври, когато в ортопедията пред обществеността беше представена много сложна смяна на колянна става.

На въпросната дата охранителят пред централния вход на лечебното заведение отказваше да допусне външни лица в сградата, тъй като в скенера имало пациент, заразен с COVID-19. Трябвало първо всичко да бъде дезинфекцирано, а след това гражданите можело пак да влизат в болницата. След легитимирането на репортера ни, той беше качен до ортопедията (на шестия етаж) през служебен асансьор, който беше в отделен коридор. Останалите граждани трябваше да чакат въпросната дезинфекция.

Plovdiv24.bg потърси коментар по написаното в сигнала от ръководството на болничното заведение. Секретарката на директора обясни, че шефът ѝ е болен и към момента няма кой да коментира темата. Медията ни очаква становището на лечебното заведение.

Виж коментарите (10)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).