ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След сигнал на наш читател: На ул. "Чорлу" ще има зеленина
Автор: Мариана Панчева 17:00 / 20.03.2016Коментари (1)3624
© Plovdiv24.bg
Ще бъде изготвен проект за озеленяване, който да бъде изпълнен след приключване на строителните дейности на ул. "Чорлу" 2. Това съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Южен" Борислав Инчев във връзка със сигнал на наш читател "На ул. "Чорлу" 2: Няма ги дърветата, няма ги цветята, само кална строителна площадка".

Още в понеделник е възложена проверка от служител Районен строителен контрол и служител "Екология" на районната администрация, разказа Инчев.

"След запознаване с докладите от тяхна страна извърших проверка на място на самата улица, на която се извършва строителството.

Има издадено разрешение за строеж от 28-ми януари 2014 год., което е влезнало в сила. Строителната площадка е открита на 19 януари 2016 год. - т.е. това означава, че от тяхна страна са изпълнени всички изисквания. Отделно от това констатирахме, че дейностите се извършват в границите на техния урегулиран поземлен имот (УПИ).

Има обаче и няколко неспазени изисквания и те са в частта на премахване на самонастанила се паразитна растителност (саморасло дърво) и премахване на храсти, като всички тези растения са в границите на техния имот. По действащата Наредба за зелената система на територията на община Пловдив премахването на дървета става след подаване на заявление, оценка от експертна комисия, протокол и заповед на кмета на района за премахване. Тази процедура не е спазена и разбрах, че днес са минавали от Пловдивски общински инспекторат на проверка (те с а органа, който може да налага санкции. По наредбата акта е 1000 лв.).

На място така също установих, че от т.нар. "задна страна" на имота има следи от преминаване на коли, но се вижда, че това преминаване е от доста време и то е поради факта, че обслужва гараж, който е на адрес ул. "Чорлу" № 4.

Въпреки това разговарях с техническият ръководител на обекта, който ме увери, че вече строителната техника не минава по този път, а дейностите се извършват само от предната страна на улицата откъм № 2. Техническият ръководител така също пое ангажимент да бъде изготвен и проект в част озеленяване, който да бъде изпълнен след приключване на строителните дейности", разказа с подробности районният кмет.

Той съобщи още, че са възложени периодични проверки на обекта от служители на отдел "Екология" и от страна на инженерите на районната администрация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете кметеееее - ми то проект за "оризиляване" е задължително да има в одобрената проектна документация - като около 30% от площта требе да е зеленина... А техническия като е обещал - той ли ще го плати туй "оризиляване" опа - озеленяване...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: