След публикация на Plovdiv24.bg дадоха информация за ремонт на възлова отсечка, но неяснотите остават

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
11:17 / 20.03.2024
4893
След публикацията на Plovdiv24.bg относно поставените знаци заради ремонта на улица "Георги Странски" районният кмет на "Източен" осветли с малко повече информация случващото се на тази малка, но възлова пътна отсечка. Фактите му са предоставени от общинското предприятия "Организация и контрол на транспорта", което за пореден път не благоволи да информира гражданите навреме. 

Ето и уточнението на Емил Русинов:

"Във връзка с ремонтните дейности на обект: изграждане продължението на ул. "Георги Странски“, Ви уведомяваме за следното:

Въведената временна организация е реализирана с нарочна заповед на кмета на община Пловдив, обоснована на съгласуван от ОД на МВР – Пловдив проект, с който са спазени изискванията на Закона.

Отговорността за поддържането на ВОД е вменено на представител на изпълнителя. Контрол по изпълнението имат само органите на КАТ.

Предвидените дейности по Проекта са разделени на четири етапа, при които се ограничава движението на ППС в района на отделни негови части.

Първият етап засяга единствено новоизграждащото се трасе и не засяга останалите части на пътя.

Вторият етап предвижда пресичане на кръстовището на ул. "Георги Странски“ в близост до големите търговски центрове, в който етап се предвижда ограничение, като движението на автомобили се извършва през паркинга.

Третият етап включва участъка на улицата пред Магазин "Икеа“ до ул. "Кап. Коста Паница“, при който движението на автомобили в тази част на пътя ще бъде спряно.

Четвъртият етап е от ул. "Кап. Коста Паница“ до ул. "Ген. Радко Димитриев“, при който движението на автомобили в тази част на пътя ще бъде спряно.

По време на извършване на дейностите, на собствениците на заведения, частни и търговски обекти ще бъде осигурен достъп до имотите с автомобил за обслужването им.

Крайният срок за приключване на дейностите е 30.09.2024 г.

Тук трябва да отбележим следното: междуинституционалната комуникация и задължителното уведомяване на гражданите не е на необходимото ниво, отново няма срокове по етапите - от коя до коя дата ще се случват затварянето и ограничаването на движението на пътни превозни средства.

Преминаването през паркинга на мола е изключителни трудно заради паркираните там автомобили, както и тези, които навлизат по ул. "Архимандрит Евтимий" и няма къде да обърнат. В действителност въпросната затворена отсечка (ул. "Архимандрит Евтимий" и ул. "Георги Странски") вече се използва за нерегламентирано паркиране на автомобилите и това затруднява още повече неразбралите за затварянето и хората, които се опитват да се приберат или излязат от домовете си.

Тук е ролята на служителите на МВР, в лицето на полицаите от 6-то районно управление, които да регулират зоната поне в час пик".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
07.05.2024 Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
04.05.2024 Тази е най-новата улица в Пловдив
03.05.2024 Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
02.05.2024 Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" за
движение
28.04.2024 Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кола с полска регистрация
30.03.2024 В Пловдив премахнаха едно от най-ненужните съоръжения
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).