Слави Георгиев с тежък коментар за новата административна сграда в "Южен"

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
10:34 / 11.02.2020
6177
Независимият общински съветник Слави Георгиев излезе с тежък коментар пред старейшините относно идеята за нова административна сграда, която да се построи в държавен терен на булевард "Никола Вапцаров“ в район "Южен". Към момента мястото е поляна, а идеята на администрацията е в новата сграда да бъдат поместени всички държавни институции в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На тази идея се противопостави Георгиев, който от години живее в района. Той подчерта, че през делничните дни движението там е блокирано по цял ден и това се случва без да има нова сграда, която да привлича граждани. Според него медицинският колеж и Втора градска болница достатъчно запушват трафика.

"По документи това никога не е било зелена площ. Ще припомня, че допреди три месеца абсолютно всички кандидати за кметове поемаха ангажименти за спиране на презастрояването и увеличаване на парковете. Призовавам както към момента се прави промяна на статута от инженерен корпус към административна сграда, така да се направи промяна към зелена площ. Държавата разполага с огромни площи във всички райони на град Пловдив – най-вероятно това е последното парче земя, което държавата ще използва, за да задоволява някакви свои потребности“, коментира Георгиев.

Общинският съветник разграничи този казус от строежа, който се случва близо до т.нар. Юбилеен блок. По думите му, ако говорим за частен инвеститор, той си гони личните интереси и много трудно може да бъде спрян. "Тук говорим за собственост на държавата – нека проявим разум като добри управленци. Нека превърнем това място от една запустяла поляна в зелена площ, а не 4-5-6 етажна административна сграда без паркоместа“, добави старейшината.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (364):
01.06.2024 Кметът на "Южен" за фирма, строяща жилищна сграда: Издадохме
предписание
20.05.2024 ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
19.05.2024 Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
13.05.2024 Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес
10.05.2024 Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевард
05.05.2024 Брокер от Пловдив: Не си мислете, че ако сте си купили имот в "Оазис"-а, цената ще му върви постоянно нагоре
Още новини от Новини от Пловдив:
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).