ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Симеон Дянков дойде за двудневната работна визита в Пловдив и областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 19.11.2010Коментари (1)2195
©
"Ако мислех какво да уча преди 7, 8 години, щях да избера финанси, тъй като това беше сектор с розова перспектива. Ако обаче сега съм студент, секторите, които имат перспектива в следващите 5, 10 години и бих избрал да уча, това са секторите, свързани с износа". Това каза пред препълнената от студенти зала в Земеделския колеж в Пловдив вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който е на двудневна работна визита в Пловдив и областта.

"В този износ са преработвателната промишленост, земеделието, винарската промишленост, туризма, но не в досегашния вариант на развитие на зимни и летни бази, а в съвсем различен вариант - поклонически туризъм, културно-исторически туризъм, туризъм, свързан с представяне на кухнята на регионите", обясни министър Дянков.

Той посъветва студентите да се насочат към тези сектори, тъй като, по думите му, сега е моментът в тях да влязат млади и енергични хора и България да направи име за себе си.

На лекцията присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Димитър Лазаров, който ще придружава вицепремиера в региона, и областният управител на Пловдивска Област Иван Тотев.

Малкият икономически растеж за тази година е благодарение на износа, подчерта още на лекцията за приоритетите на българската икономика министър Дянков и посочи, че според неофициалните цифри, до края на октомври експортът у нас е белязал растеж от около 40 процента. Според него, това значи че страната ни връща загубени пазари и печели нови, като Латинска Америка например.

"В страната фокусът на правителството ще бъде в инфраструктурата. Работим активно за инвестиции в еко и енрегоспестяващите сгради", заяви още Дянков.

Той отговори на въпроси на студенти, свързани с финансирането на висшето образование у нас и за разплащането на Държавата с бизнеса. В момента, каза вицепремиерът, системата на висшето образование у нас е несправедлива, тъй като се субсидират не дотам търсени специалности. Изготвя се Стратегия за развитие на висшето образование, в която финансирането ще се регламентира така че то да отговаря на търсенето на пазара.

Срещите му с работници и бизнеса днес продължиха в предприятието за вентилационна и климатична техника. По-късно министър Симеон Дянков и народният представител Димитър Лазаров разговаряха с представители на Съюза на частните предприемачи в Асеновград, директори на училища и медицинските управители на болницата и медицинския център в града. Предвидена е и среща на финансовия министър с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Другарят със 62-та процента подкрепа да беше отишъл и той да го срещне,вместо да стърже подметки по бул Свобода.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: