Сигнал до Plovdiv24.bg: Дискриминация в пловдивската полиция

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
09:00 / 19.03.2021
20604
Пловдивски полицай потърси Plovdiv24.bg, за да сигнализира за проблем, свързан с минималния брой негови колеги, даващи дежурства. Според човека, който умишлено не пожела да назове името си, за да няма проблем после със своите началници, дежурните полицаи едва смогват денонощно да реагират на всички подадени сигнали. В същото време обаче на тях не им се заплаща извънреден труд, за разлика от други привилегировани техни колеги в бранша.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса това, което ни разказа по темата нашият читател:

Все по-малко стават патрулните полицаи на улицата в доста от районните управления в града, а причините са няколко - свиване на щата с годините, неплащане на извънреден труд на уличните полицаи и повече изходящи, отколкото входящи кадри.

Точно за това се получава така, че в момента в някои районни управления на улицата излизат малко патрули. От това естествено страдат пловдивчани, които при нужда се налага да чакат доста време органите на реда да дойдат и да реагират на подадените сигнали, тъй като няма как да смогнат на количеството работа с ограничения ресурс.

Често се случва задачите и сигналите да са по едно и също време и заетостта на малкото работещи на улицата патрулни полицаи да не позволява бърза и качествена намеса, особено при по-важни ситуации. Справка показва, че преди около 10-ина години от районните управления са излизали 3 пъти повече патрули в сравнение с днешни дни, но по високите етажи в полицията нехаят за този факт.

А тогава населението на Пловдив е било доста по-малко. В същото време други служби и администрации в МВР освен, че се радват на по-малка заетост, но и получават допълнително заплащане за извънреден труд, което е един вид дискриминация. А иначе ръководните фактори в пловдивската полиция твърдят, че всичко се прави в услуга на гражданите...

Екипът на Plovdiv24.bg ще потърси мнение по казуса от директора на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и с готовност ще публикува и неговата позиция.

Виж коментарите (2)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).