Сигнал: Всичко останало сме си оправили, до телефоните на хората опряхме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
07:47 / 24.09.2023
35741
Читателка на Plovdiv24.bg реши да сигнализира в редакцията ни за проблем и лошо отношение на служителите от градския транспорт в Пловдив. По думите ѝ тя е получила незаслужена забележка. Ето и нейният подробен разказ:

Здравейте уважаеми дами и господа!

"Европейци сме ний, ама все недотам", пише Алеко Константинов в своето произведение "Бай Ганьо"...

23.09.2023, събота, спирката е на обръщалото в "Смирненски". Часът е около 11.20... чакам 12. Докъм 11.50 чаках, е, дойде, страхотен транспорт си имаме. Междувременно говоря по телефона, качвам се, лелята ме таксува, потегляме.

Времето в тая жега сякаш е спряло, може да са икономисвали от климатици, знам ли ги, беше си топло. Аз продължавам да говоря съвсем дискретно, като считам, че по този начин не нарушавам обществения ред, не предразполагам към ПТП, освен ако не се намирам точно зад шофьора и говоря с високоговорител и самата аз се надвиквам с него.

Всъщност не, седнала съм на местата пред т. нар. втора врата, далеч от шофьор и кондукторка. Нито вдигам шум, нито притеснявам хората, защото съм редовен пътник на транспорта и знам какво е обратното... Стигаме до спирката на Иконома, шофьорът отваря вратите за пътниците. Но и излиза от кабината, за да ми направи забележка и то сериозна, все едно съм в началното училище, че говоря, имало знаци.

"Откакто си се качила не си го оставила тоя телефон, има си знак, че е забранено"... дебело подчертавам това е 12, не е библиотека, самолет, съд или каквото и да е такова място, където наистина не бива да го правиш, а аз съм дискретна, не преча... Една госпожа взе да приглася, че било забранено лелята с билетите - също, имало знаци, които аз не съм гледала, а всъщност тази визуална сигнализация е последното нещо, което бих видяла, даже не помня къде я бяха лепнали...

В цяла Европа също било така, забранено било, оставам на Вас да кажете дали са прави, защото аз проверих и не, не е забранено, поне тук в България. Забранено е, ако говориш на високоговорител, свириш на музикални инструменти и/или пречиш на хората. Или караш рейса... за шофьорите е забранено, но те си говорят.

Идеята ми не е да се заяждам с колегата от 12, явно не му е ден и професията не му е лесна, даже и вас не искам да се заяждам, всеки носи своя кръст, обаче алкохолиците, наркоманите и хората с проблеми ще продължат да притесняват пътниците, но там никой нищо.

Аз ще спра, но тогава, когато: хората спрат да пресичат не на зеленото човече на светофара и не на зебрата, когато престанат да хвърлят боклуци навсякъде, но не и в кошчето, когато спрат да чупят и къртят всичко, купено от нашите данъци, когато имаме нормален градски транспорт с чисти и приятни коли и редовно и удобно разписание, когато успеем да се цивилизоваме, поне малко.

Дотогава ще си нося листа с наредбата за обществения ред и ще си говоря по телефона. Та затова писах "Европейци сме ний, ама все недотам", всичко останало сме си оправили, до телефоните на хората опряхме. 

Моля, кажете права ли съм...

Виж коментарите (20)

Още по темата (1011):
12.05.2024 Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
12.05.2024 Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ли затруднени пътниците?
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).