Сигнал: Кой точно е отговорен за организацията на движението в Пловдив?

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
20:31 / 14.02.2022
13316
Читател потърси Plovdiv24.bg. Даваме му думата сега:

Уважаема редакция,

Бих желал да използвам Вашата трибуна, за да попитам отговорните институции, служби, фактори - кой точно е отговорен за организацията на движението в Пловдив?

Пътувайки ежедневно в града, е очевидна тоталната некомпетентност и липса на желание за регулация, която да е в интерес на улесняване на трафика с цел - опазване на околната среда и в частност чистотата на въздуха, както и улесняване на придвижването на гражданите, което също би довело до намаляване замърсяването.

Примерите са хиляди, но да посоча конкретния, който е показателен. Пътувайки по бул. "Кукленско шосе" в посока юг, 50 метра преди кръстовището на хотел "Родопи" лентите от три стават две и завиващите наляво, и тези, които искат да направят обратен завой са принудени да се престроят в съседните две, които са за  движение направо. 

Задръстването, което се получава, е огромно и въпросът ми е - защо не е организирана регулация с използване на цялата ширина на платното като най-лявата лента да се използва само за ляв и обратен завои?!

Вторият ми въпрос е към КАТ  - след като сте одобрили тази промяна, защо в час пик няма Ваши служители, за да подпомагат при нужда преминаването през безумно регулираното кръстовище.

Третият въпрос е към еколозите на община Пловдив - ще замерите ли нивото на въглеродни емисии и фини прахови частици на посоченото кръстовище в час пик и ако има сериозно повишение какво ще бъде предприето?!

Предварително искам да предупредя, че дежурни отговори, от рода на - "гражданите трябва да потърпят......" - на некомпетентни и нежелаещи да мислят служители нямат да бъдат приети, защото те не помагат да се справим с отровния въздух!!!

Безумие е да продължаваме да се съгласяваме с управлението на живота ни от некомпетентни и арогантни хора, които са попаднали на постовете си не заради своите компетенции, а по политически и други причини.

Надявам се да предадете въпросите към отговорните фактори, за да се намери бързо решение!

С поздрав,

Димитър Янев

Виж коментарите (20)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).