Сигнал: Държавата оставя служителите и лекарите си на произвола на съдбата!

Автор: Диана Бикова
Коментари (14)
09:31 / 17.03.2020
15408
Дирекция "Социално подпомагане" е създала организация за работа в кризисна ситуация. Във всички приемни се допуска по 1 човек, а помещенията се дезинфекцират 4 пъти дневно. Това каза за Plovdiv24.bg директорът Надя Танева по повод следния сигнал, получен на редакционната ни поща:

От вчера се забрани ползването на отпуск до 13.04.2020 на всички социални работници. Не стига това, ами и са на разположение извън работно време да ходят по домовете и да раздават дезинфектанти на хора в нужда. Дотук добре. Само да отбележа, че втора седмица нямат раздадени предпазни средства.

В приемните, където, въпреки въведеното извънредно положение, продължават да ходят граждани по всякакви несвойствени въпроси, а служителите са без ръкавици и маски. Да не говорим, че приемните са едни малки стаички. И да добавя: длъжни са да са с предпазни средства. От къде да ги вземат? Нали е близо до ума, че нуждаещи се ще бъдат и хора от гетата, за които нищо не се говори, а там хигиената е под нулата. Държавата оставя служителите и докторите си на произвола на съдбата! Иначе хората трябва да са вкъщи. Ей това са ни адекватните мерки.


"Направили сме поръчка на защитни облекла. Имаме уверение, че до края на деня (вчерашния ден - бел.ред.) ще получим дезинфектанти и предпазни маски" - каза Танева. "Социално подпомагане" е получило като дарение от БЧК маски, но те не са достатъчни като количество. 

Съботно-неделната работа е след заповед на министъра на труда и социалната политика, за което ще бъде заплатено. "От всички 120 социални служители, доброволно желание са изявили 6. Тяхната работа е била да раздадат 3000 броя дезинфектанти за ръце по списък на хора, които ползват домашна грижа. Служителите са били с маски" - уточни Надя Танева

Спрените отпуски не касаят родителите, които имат ученици и трябва да им помагат вкъщи. Пред социалната служба има чакащи граждани, но на всяка врата е залепена заповедта на министъра на здравеопазването. 

"В кризисна ситуация сме. Положението е еднакво за всички. Виждате, дори лекари и полицаи нямат предпазни средства" - коментира Танева.

Виж коментарите (14)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).