Ще има ли Пловдив нов Западен обходен път?

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
08:53 / 26.06.2019
6981
В Областна администрация Пловдив бе проведена среща, на която бе обсъдено изготвянето на ново задание за проектиране на Западен обходен път на Пловдив. На нея присъстваха инж. Иван Досев – член на УС на АПИ, директорът на дирекция "Инвестиционна проектиране и отчуждители процедури“ в АПИ – инж. Ася Чипева и експерти от АПИ, шефът на Областно пътно управление – Пламен Райчев, представители и кметове на общините Пловдив, "Родопи", "Марица" и Куклен, членове на "Бизнесът за Пловдив“, КЦМ и експерти.

Темата на обсъждането беше изготвяне на задание за проектиране на Околовръстно шосе – пътни възли и кръгови кръстовища, преминаване на жп линията на КЦМ, разширение на пътен възел на Пазарджишко шосе.

По време на срещата, която се проведе в края на миналата седмица, бяха обсъдени варианти за облекчаването на трафика по едни от най-натоварените пътни връзки – кръговото кръстовище на пътя за Пазарджик и на изхода на Пловдив в посока Асеновград.

Инж. Ася Чипева разясни, че изготвеният през 2015 г. проект за Западен обходен път на Пловдив е спрян, защото при него не са предвидени локални платна и адекватни пресичания на републикански и общински пътища. Недоволство в обществеността предизвиква и изместването на трасето в посока Зеленчукова борса, което се е наложило поради доклад по ОВОС.

За да бъдат изчистени всички неясноти, беше взето решение всички участници в срещата в десетдневен срок да заявят своите изисквания за пътни връзки и локали, които ще бъдат включени в заданието за изготвяне на нов идеен проект.

Представители на сдружение "Бизнесът за Пловдив“ настояха двете кръгови кръстовища – на Пазарджишко и Асеновградско, както и мостът над река Марица да бъдат заложени като самостоятелни пътни обекти, за да може процедурите по тяхната реконструкция да започнат в максимално кратки срокове. Те заявиха, че ще дарят финансирания от тях идеен проект за естакада, която да свързва на две нива пътя Пловдив-Асеновград и след като бъде одобрен от експертите на АПИ, да започне изготвянето на техническо проектиране.

Областният управител назначи нова среща на 5 юли, на която ще бъдат обсъдени всички писмени предложения, които ще бъдат включени от експертите на АПИ в заданието за изготвяне на новия идеен проект за Западен обходен пат на Пловдив.

Виж коментарите (3)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).