Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
08:50 / 23.04.2024
11780
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да се обърне към кмета на града Костадин Димитров:

"Уважаеми г-н Димитров. Пиша Ви за един проблем, с който сигурен съм, сте отлично запознат. Става въпрос за пътният трафик в Пловдив. Знам, че Вие не сте причината за този проблем, но съм уверен, че вие може да бъдете решението му.

Всеки ден пътувам от кв.“Остромила“, където живея със семейството, си до “Тракия“, където е работното ми място. Преминавам през целият кв. “Кючук Париж“, където оставям дъщеря си на училище. Положението с пътния трафик в кв.“Кючук Париж“ бих определил като трагично и кошмарно, без да преувеличавам.

Отнема ми около 30-40 минути минаването през квартала, което при други условия би отнело около 5 минути. Кварталът е буквално “блокиран“. Пробвах различни маршрути на придвижване, но навсякъде в този квартал е едно и също. Влизаш в една колона от автомобили и стоиш.

Тази сутрин, докато чаках в задръстването, съобщиха по радиото за пътния трафик и казаха, че от големите градове има затруднен трафик само в Пловдив, като изброиха улиците “Коматевско шосе“, “Димитър Талев“ и “Никола Вапцаров“.

Вярвам и силно се надявам, че това ще се промени. Минете и Вие една сутрин и вечер в час “пик“ през кв.“Кючук Париж“, за да добиете лична представа за това, за което Ви пиша. Ремонтите в квартала продължават прекалено дълго време. Не мога да си обясня защо.

Отново изразявам мнението си, че Вие г-н Димитров не сте допринесъл с нищо за възникването на този проблем. Презастрояването вътре в кварталите неминуемо ще се отрази на трафика. Пловдив се “пука по шевовете“. Вземете този проблем “присърце“.

Ние жителите на Пловдив ще Ви бъдем благодарни, ако се почувства облекчение в трафика. Не се съмнявайте в това! Пловдив е прекрасен град и заслужава добро управление и стопанисване. Каквото зависи от Вас, го направете!

Търсете нови връзки между кварталите и разширяване на улици, където е възможно. С тези темпове на строителство и населване на града, предизвикателствата ще стават все повече. Но решение винаги има. Сигурен съм! Пожелавам Ви здраве и успехи!"

19.04.2024 г. С уважение: Х. Христов

Виж коментарите (42)

Още по темата (363):
20.05.2024 ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
19.05.2024 Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
13.05.2024 Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес
10.05.2024 Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевард
05.05.2024 Брокер от Пловдив: Не си мислете, че ако сте си купили имот в "Оазис"-а, цената ще му върви постоянно нагоре
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).