Сграда в центъра на Пловдив с нова визия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 14.11.2022
8190
Приключва важен етап от проекта по укрепване и реконструкция на бизнес сградата на кръстовището на улиците "Иван Вазов“ и "Авксентий Велешки“. Съгласно одобрения от Националния институт за недвижимо културно наследство план се запазва цялата предна фасада откъм ул. "Иван Вазов“ и ъгъла към ул. "Авксентий Велешки“. Компрометираните части, които не отговарят на съвременните изисквания и съгласно съгласувания с институциите проект, се демонтират и ще бъдат изградени отново.

Новата сграда ще отговаря на всички съвременни изисквания, а нейната реконструкция към този момент протича успешно. Сградата ще бъде многофункционална – планиран е партерен етаж с търговски площи, а останалите четири етажа и мансардният етаж ще бъдат офиси "Open space", клас А. Подземното ниво ще бъде паркинг за нуждите на сградата и технически помещения. Инвеститор е "Виктория Сити Център".

В бившата централа на Тютюнева фабрика "Родопи" от времето на социализма имаше много компрометирани части – строена в първоначалния си вид през 20-те години на ХХ-ти век, в следващите години върху гредореда са наливани плочи, върху дървеното стълбище е изградено бетонно, стените и мазилките са полуразрушени. Преди пет години институциите алармираха, че сградата е пред саморазрушаване. В Пловдив има над 300 сгради, които са опасни и тази постройка бе една от тях.

Сградата на ул. "Авксентий Велешки" 23 ще се върне към живот на фона на печалната гледка с фасадите на изгорелите тютюневи складове и падащите парчета мазилка от рушащите се къщи. Целта и усилията на инвеститора са тя да бъде част от красиво реконструираните сгради на Пловдив.

Виж коментарите (0)

Още по темата (88):
07.11.2023 Съдът: Тютюневият склад "Никотеа" не е паметник на културата
19.09.2023 Областният управител създава работна група за Тютюневия град
07.08.2023 Пловдивчанин: Да ни е честит поредният запален склад от клошар
04.06.2023 ЧСИ продава офиси в тютюнев склад, който трябваше да се бута
30.03.2023 Затруднен трафик в час пик заради нов строеж в центъра на Пловдив
20.01.2023 Прокуратурата с последна информация за бутнатите складове на "Христо
Ботев"
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).