ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Село до Пловдив е с окаяна инфраструктура, гражданите готвят протест
Автор: Диана Бикова 13:30 / 15.01.2022Коментари (7)48312
Село Крумово, което е само на 5 километра от Пловдив, става все по-привлекателно за живеене и инвестиране. Улиците в населеното място, една които  "Васил Левски", са в трагично състояние, разказа в студиото на Plovdiv24.bg Владимир Бинев.

През "Васил Левски" минава пътят за летище Пловдив, за детската градина и църквата. Тази улица обаче никога не е имала асфалт. През студените месеци, особено след дъжд, е невъзможно да се премине, а през лятото родителите не пускат децата си да играят навън заради прахоляка. Преди десетина и повече години тук е направена канализация. Не е ясно дали функционира, защото улицата е оставена на черна запечатка. 

Проблемът многократно в течение на годините е поставян пред кмета на селото и ръководството на община "Родопи", но без резултат. Крумовци присъстват всяка година на общественото обсъждане на проекто бюджета на общината и настояват да се предвидят средства не само за ул. "Васил Левски", а и за други улици. Винаги им е отговаряно, че няма пари за асфалтиране и че и в другите населени места е така. Хората обаче се гневят, че за определени села, основно в Родопската яка, се намират средства, а в края на миналата година изненадващо е асфалтирана една крайна улица в Крумово. Сега са събрали подписка от над 100 души, която ще внесат в общината да се предвидят средства в бюджета.

Жителите на Крумово ще се включат в протеста пред сградата на община "Родопи" на 20 януари от 10 ч. На демонстрацията ще се иска оставката на главния архитект Атанас Недевски. 

Подробности по темата гледайте в прикаченото видео!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано този път някой ви чуе!Не се спомена,че на улицата, за която все пак се намериха пари за преасфалтиране, живее майката на настоящата кметица-Румяна Самоковарева. На първата копка за полагането на новия асфалт тя удобно се ската, май присъстваше само "големият" кмет на измислената община "Родопи",която отдавна трябваше да е част от Пловдив. За ул. "Васил Левски" парите никога не са достигали и тя е единствената улица в с. Крумово, която НИКОГА не е била асфалтирана, което е мъка за хората, живеещи там.
0
 
 
Щото в Ягодово, дето е най-близкото, богато и населено място положението не е същото..Половината улици в Ягодово са още по-зле, дупките на места достигат до 40 см.Симулира се на 2 пъти хвърляне на чакъл за 30 години. Хората си чакат асфалта от как се помнят, и нищо. Абсолютно безобразие. Само се смуче от селото, а нищо не се дава.Да не говорим, че всички европроекти на селото са или пропаднали или отказани, или неосъществени. Дали е в Родопи или не - Държавата е ДЛЪЖНА да се грижи за инфраструктурата, и да я обогатята в развиващите се региони, а тук виждаме безобразие !
0
 
 
Ами гербавата кметица вече дълги години краде всичко. Не могат да я гледат вече. И си е построила палат, до който води добре асфалтирана улица. Типично за на Бойко крадците.
-3
 
 
СПОКО! Кирето ще опрай работата!Ще разговаря с вас, ще ви се усмихне и готово! МОже асфалт да няма, ама лаладжийство колкото искате има в торбата с лъжи!
+5
 
 
Цялата държава е яко в киреча!!! А специално за случая, купете си плавници, очила, шнорхел не е задължително…
+8
 
 
Измислена община! Отдавна не трябваше да я има! Ама нали Гергов плаща ниски данъци ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: