ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Савина Петкова: "Браво, Пловдив" няма да изрази единно становище за Альоша
Автор: Диана Бикова 15:15 / 12.01.2024Коментари (6)3792
© Plovdiv24.bg
Интервю със Савина Петкова, председател на ППГОС на "Браво, Пловдив“ и заместник-председател на ОбС – Пловдив, по темата за паметника Альоша

- Ще се обсъжда ли въпросът за паметника Альоша на предстоящата сесия? Изобщо – трябва ли да се обсъжда тази тема в Общинския съвет?

- В ранния следобед днес ще се събира председателският съвет за дневния ред, който до 17 часа трябва да качим на сайта на Общински съвет. Така че към този момент не мога да кажа категорично дали ще бъде в дневния ред или не.

По-скоро не, тъй като вчера двете комисии, на които съм член – правна и общинска собственост, решихме, че нямаме никакви данни по отношение на това, първо, технически дали е възможно и как е възможно да стане, и, второ, какво би струвало като финансови средства на общината. Решихме да изпратим предложенията за преместването и за референдум на администрацията, за да се питат колегите експерти да ни набавят информация и за едното, и за другото. На нашите въпроси за тия две неща вносителите на предложенията не можаха да дадат отговор. Т.е. и едното, и другото, са меко казано доста неподготвени.

Аз лично не вярвам да намерят място в дневния ред, поне за предстоящата сесия. Дали администрацията ще може да свърши това и колко време ще й е необходимо – към този момент не мога да кажа, не съм водила разговор.

- Групата на "Браво, Пловдив“ има ли общо мнение?

- Групата на "Браво, Пловдив“ няма да изрази единно становище по въпроса. По отношение на предложението за демонтиране на паметника всеки от нас ще гласува така, както преценява според собствената си съвест и разбиране. Т.е. няма талибански да задължим никого в едната или в другата посока. В "Браво“ има различни хора, с различни разбирания – едни са "за“, други са "против“, трети не проявяват голям интерес, така че преценихме, че ние няма да подхождаме авторитарно и да задължаваме колегите съветници как да гласуват. Всеки сам ще прецени дали да подкрепи предложението или не. Това е по отношение на демонтажа на паметника.

По отношение на референдума – ние принципно сме "за“ това да се направи допитване, но конкретно това предложение има нужда от известно прецизиране. За мен във вида, в който е внесено, не е издържано. Вчера казах съображенията си на колегите от ИТН, имат достатъчно време, за да съобразят предложението си с действащото законодателство.

Принципно, в "Браво“ сме единодушни, че хората трябва да бъдат питани, защото тук се поставя и големият въпрос въобще като граждани, като българи, желаем ли да бъдем питани и желаем ли да поемем отговорност за живота си и за състоянието, в което е държавата ни. Единодушни сме и в това, че трябва да съграждаме, а не да рушим. Да застъпваме каузи и да работим за каузи, които обединяват, а не разединяват хората.

Така че всеки от нас с вота си, когато му дойде времето, ще покаже дали е "за“ или "против“. Знаете – публично е, излиза на таблото, няма скрито-покрито.



Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тези клетници да не се окажат и те комундета. Има само едно правилно решение и то е махане на цирея "альоша".
-1
 
 
Аз все си мислех, че сте там, за да правите това, което е най-добро за Пловдив, а сега разбирам, че сте там за да правите най-доброто за себе си...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: