ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Подробна справка как върви един от най-мащабните проекти в Пловдив
Автор: Диана Бикова 08:34 / 04.06.2024Коментари (7)6977
©
Монтирани са повече от половината от водопроводната и канализационната мрежи на булевард "Александър Стамболийски", през който минава трасето на Южния обходен колектор на Пловдив, предава Plovdiv24.bg.  

"Строително-монтажните работи по реконструкцията и изграждане на канализационна и водопроводна мрежа в обхвата на бул. "Александър Стамболийски" се извършват в установения график. Към момента е положена около 65% от канализационната мрежа, полиетиленовият водопровод е изпълнен на 60%, а от чугунения са положени около 50%" - съобщи за медията ни Бончо Бонев, управител на фирмата изпълнител "Парсек груп" ЕООД. 

Бонев предостави справка за изпълнението на обекта: 

- В участъка от бул. "Кукленско шосе" до кръстовището на ул. "Индустириална" и бул. "Александър Стамболийски" дружеството очаква разрешение от институциите, за да започне изграждането на канализационната и водопроводна мрежа;

- В участъка от ул. "Индустриална" до кръстовището с ул. "Братя Бъкстон" са положени на 80% както водопроводните, така и канализационните тръби;

- В участъка от кръстовището с ул. "Братя Бъкстон" до кръстовището с ул. "Пере Тошев" са положени и канализационните, и водопроводни тръби и тече подготовка за възстановяване на настилката;

- В участъка от кръстовището с ул. "Пере Тошев" до Затвор - Пловдив остава да се положат около 200 метра канализационни тръби, след което ще започне полагането на чугунен и полиетиленов водопровод;

- В участъка от Затвор - Пловдив до кръстовище с ул. "Никола Димков" е изградена канализационната мрежа, положени са и чугунените и полиетиленовите тръби;

- В участъка от ул. "Никола Димков" до бул. "Коматевско шосе" се полагат водопроводни полиетиленови тръби и канализационни тръби;

- Към момента е възстановена около 1 км от настилката по бул. "Александър Стамболийски", като са положени два пласта асфалт. Износващият /полимермодифициран битум/ ще бъде положен след приключване на всички строително-монтажни работи по бул. "Александър Стамболийски".

Изграждането на Южен обходен колектор на Пловдив е сред най-мащабните  инфраструктурни обекти в града. Трасето на съоръжението минава от булевард "Пещерско шосе", върви по улиците "Царевец" и "Модър", оттам по булевард "Александър Стамболийски", улица "Нестор Абаджиев" в ж.р. "Тракия" и се зауства в Пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбите са с вътрешен диаметър до 3.5 метра. Цялата дължина на колектора е 12 километра. Съоръжението ще обслужва всички квартали в район "Южен", с възможност да се включат и селата от родопската яка. 

Това е най-мащабният проект на държавното дружество "ВиК - Пловдив". Изграждането на съоръжението се финансира чрез ОП "Околна среда" 2014-2020. Общата стойност, преди актуализацията заради инфлацията, е 134 720 653,75 лв., от които: 80 993 613, 84 лв. – европейско съфинансиране от Кохезионния фонд; 14 292 990,68 лв. - национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България; 16 986 995,72 лв. собствен принос на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Пловдив; 22 447 053,51 лв. – недопустими разходи. Строително-монтажните работи се извършват от ДЗЗД "Еко проект Пловдив", в което участват фирмите  "Интерхолд" ЕООД, "ТЕС Кънстракшън Груп" ЕООД ("Парсек груп") и "ВиК Инфраструктурно проектиране" ЕООД.

Началната дата на изпълнение на проекта е 12.09.2019 г., но реалните строителни дейности започнаха на 11 октомври 2022 г. с първа копка на бул. "Александър Стамболийски" близо до пробива "Модър - Царевец" с идеята да се направи първо този участък, за да се завърши автомобилната връзка между районите "Южен" и "Западен".



Още по темата: общо новини по темата: 139
10.07.2024 »
03.07.2024 »
18.06.2024 »
12.06.2024 »
22.05.2024 »
20.05.2024 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно Бончо Парсек-а знае в кой "кокошарник" да ходи да "снася" за да не го боли главата от някакви си закъснения. Иначе как и тук, и на Даме Груев ще я кара така яваш. Ама да е жив и здрав. Не е луд този който яде баницата. А защо не се работи на обекта както пише колегата по-долу. предполагам са на инструктаж/оперативка във връзка с изборите. Все пак корпоративния вот е важен за да продължават в същото темпо и на няколко обекта наведнъж и след изборите.
+3
 
 
Редовно минавам през Кукленско шосе- работят сигурно по 30 мин на ден, понякога и толкова не им се събира работа. За Александър Стамболийски да не го говорим- там няма никой от месеци, не знам какво чакат. Това е пълна подигравка към нас гражданите, които си плащаме данъците и търпим всичко това. В една нормална европейска държава тези ремонти ги правят по най-бързия начин, полагане на асфалт става за дни, работи се денонощно. Полагане на тръби отнема повече време със сигурност, но не и години! Гражданите трябва да протестираме- не да търпим всичко това. Ако се огранизиа протест аз ще съм там! Трябва нещо да се направи, не може това да продължава.
+4
 
 
Кръстовището на "Александър Стамболийски" с ул. "Асен Христофоров" и "Стефан Стамболов" е пуснато без да бъде довършено асфалтирането преди и след светофара. Дупките по този участък са като кратери. Праха, който се образува при преминаването на автомобилите е толкова много че се образуват облаци от прах. Недопустимо е. Времето е топло и на никой не му е приятно, да не говорим за хората с алергии към прах и други на които може да се отключи такава. Това ли заслужаваме? Всичко се прави на парче.Възмущението ми е огромно. Търпим всякъкви неудобства и никой не го интересува.....
+5
 
 
И тука ли ще направят невероятната глупост, която направиха на "Коматевско шосе" - да се отложи в небитието изграждането на 4 платна, и т.н. "булевард" да си остане тясна уличка със същите задръствания и костенуркова скорост, както на "Коматевско" ?
на 04.06.2024 г.
+5
 
 
Тази отсечка трябваше да е готова мнооого отдавна и да сме забравили за това. Работата Върви изключително мудно.
+6
 
 
Скоростта на работа е, колкото скоростта на куц охлюв. по 10-15 човека дори не подпират лопатите, а седят на седянка. Близкият магазин до Ал. Стамболийски 93 изби годината от кафета. Аз ако работя с тази скорост, ще си ума от глад. Не знам с каква протекция се ползват тези хора, но с оглед на свършената работа за определено време си е жива набутвация, освен ако няма приток на съмнителни финансови ресурси.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: