ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само срещу хиляди левове глоба за кмета довършват бул. "България" до Нова година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 30.10.2010Коментари (15)5493
© Plovdiv24.bg
В патова ситуация е завършването на северното платно на бул. "България" в участъка от "Победа" до колелото на Панаира. Агенцията за обществените поръчки забранила замисленото пряко договаряне с "Пътинженеринг" и задължила общината да проведе нов конкурс, за което ще отидат поне 52 дни, съобщи заместник-кметът Александър Долев пред репортера на Plovdiv24.bg.

"Минем ли към пряко договаряне, веднага ще пристигнат Държавната финансова инспекция и Сметната палата на проверка. От 1000 до 20 000 лв. глоби ще бъдат наложени на кмета, на мене и други колеги. Въпрос на преценка е можем ли да понесем тези санкции", призна той.

Според него прежалването на въпросните хиляди можело да се окаже за предпочитане, защото имало опасност не само да бъдат загубени целевите държавни средства за булеварда, но и пловдивчани съвсем да се изнервят. Докато не свършел вторият етап от реконструкцията, невъзможно било да стартира и третият - от колелото на Панаира до моста на Адата.

Вторият етап от "България" трябваше по график да бъде приключен до края на 2009 г., но обжалване на избора на изпълнител забави реконструкцията, после пък поради допълнителни дейности извън първоначалния проект свършиха парите и общината трябваше да търси около 660 хил. лв. 


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Колеги, тъй като сте явно по-млади, макар и интуитивно да усещате как стоят нещата, ще ви го кажа в прав текст - управата на Община Пловдив са гадни, мръсни, малоумни, некадърни, крадливи идиоти. Отвращават ме всячески. Бих изпитвал известно минимално уважение към някой изобретателен престъпник. Но те са некадърни крадци и малоумни управници, все едно гомнишарски бръмбар без грам мозък да управлява космически кораб. Когато един ден станете професионалисти, ще видите, че трябва да владеете наизуст минимум между 50 и 150 закона - насън да ви бутнат трябва да знаете за какво става дума. И това е само една десета от компетентността на един специалист, в каквато и сфера да работи. Едно от първите неща като навлезете в нещо непознато е да се запознаете с нормативната база. Един умен човек "изяжда" един закон с подзаконовите нормативни актове за максимум един-два-три часа. След това се консултира с професионалист и/или се допитва до колеги/приятели. ТОВА СЕ РАЗБИРА ОТ САМО СЕБЕ СИ В ЕДНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА. На нашите тъпанари законите им пречат, всичко им пречи всъщност. Толкова са жалки и смешни, че е ужасно обидно за Пловдив и България, че са такива ужасни тъпаци.
+2
 
 
Никакви директни договаряния.....да стане като Синдикалния дом....3 пъти по-скъп, знаем го кмета как обича да полапва от всеки проект. Всичко по реда си, чакахме го 2 години този булевард, ще почакаме и 52 дни.....г-н Долев (празнодумко).
на 30.10.2010 г.
+2
 
 
Пред недовършената част няма нито едно паркоместо а като капак от пренаселено паркирани антомобили общината раздава и места за гаражи въобще каша от недоразумения завити със законови необмислени наредби Общинската пътека пред блоковете пропада и след дъжд става море а от там вече се пропукаха пред блоковите стълбища така че булеварда не прави изключение от умното ни ръководство Внимавайте на следващите избори какви лапачи си избираме
0
 
 
трябва да си плащат сами данаците,за да варнат откраднатите пари,такмо ако мислят за народа ще помогнат,крадците само трябва да плащат данаци и осигуровки.
+4
 
 
Общинарите да не мрънкат като вдовици,и да довършат бул.Балгария.За тях нее от значение какви глоби ще понесат.Достатъчно много са крали и продължават да крадът.
+3
 
 
А най лошото е 4е цялата даржава е затанала до гуша в лажи и крадци,които пе4елят пари от народа,забогатяват един след друг,простия балгарин който съм и аз отново няма работа и пари,каомо ли остана за култура,здраве,нормално пребиваване в държавата на крадците и лажците
+2
 
 
Този си краде сащо като предищните градона4алници,ама това е понеже народ и общество няма и всеки се е свил в 4ерупката си и не го интересува нищо освен да си гледа собствените интереси,а те си ни лажат без да им пука.Г-дата управляващи
+5
 
 
Как пък не направи един ремонт без проблеми ... то пък все едно нещо друго е направил като хората ... А уж това са хората, които най-много трябва да познават закона и да го спазват и да не правят такива глупости...
+7
 
 
северното платно е затворено от юни месец а както се очертава тази година няма да се довърши,,,след това идва зима и очаквайте да го почнат напролет!! зимата асфалт няма!! при тази явна некадърност в управлението на този град,би трябвало всички отговорни отдавна да са напуснали постовете си-хранилка!! но не и в България-държавата на абсурдите !! 300 метра булевард ще се правят точно година.....тотална неспособност е това и срам за град от мащаба на Пловдив! но кервана си върви,кучетата си лаят.....България
+5
 
 
Келеши!Винаги започваме нещо,без да знаем, дали ще го осъществим! Булгаристан сме си и това е !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: