Румяна Толова: Три хиляди лева еднократна помощ за раждане на дете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:46 / 09.10.2023
4005
Виждаме ги всеки ден около нас – майките, които бутат количките, търсят подходящи места за отдих и игра. Решени на всичко, за да осигурят по-спокойни и по-сигурни дни за децата си. Дали могат? Дали имат възможности? Често не разбираме.

Те не протестират, не затварят магистрали, но се борят за децата си – тихо и с настървението на отговорни родители. Сигурна съм в това, защото и аз самата съм майка.

В приемната си като общински съветник съм виждала разочарованието в очите на жени, които искат да бъдат майки, но са притеснени дали ще могат да издържат финансово. По данни на НСИ, през 2022г. в Пловдив и областта са родени 6107 деца или с 105 деца по-малко от 2011г. Само за последната година раждаемостта е намаляла с 3,5%. Много ли искат – да осигурят достоен живот на децата си докато растат? Не, разбира се, и можем само да помогнем.

Трябва да има общи усилия за насърчаване на раждаемостта, както на държавно, така и на общинско ниво. Като кандидат за общински съветник от Коалиция "Съединени за Пловдив“, един от приоритетите ми е да осигурим еднократна помощ за раждане на дете, чийто родители имат постоянен адрес в Община Пловдив и притежават висше образование. Предложенето ми е за отпускане на три хиляди лева при раждане на дете, независимо от поредността на раждането. Немного голяма сума, но напълно достатъчна, за да покрие първоначалните разходи – закупуване на количка, детско легло, дрешки и всичко необходимо на първо време.

Три хиляди лева за нов живот и нова усмивка. Много ли искаме, за да изгрее едно детско слънце и да видим щастливи родители? Много малко е дори.

Ще се боря за това – следващият мандат да е на детските усмивки и спокойствието на родителите. Огледайте се наоколо – много от тях се нуждаят от подкрепа, за да отгледат децата си.

Можем да го направим! Защото Пловдив заслужава!

Румяна Толова е кандидат за общински съветник от КОАЛИЦИЯ СЪЕДИНЕНИ ЗА ПЛОВДИВ. Можете да гласувате за нея с номер 68 в бюлетината за общински съветници и преференция 114.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).