Революция: Супермодерна електроника променя изцяло градския транспорт на Пловдив!

Автор: Мария Морунова
Коментари (18)
11:36 / 10.02.2015
13549
Представители на "Индра системс" и кметът Иван Тотев подписаха договорът за внедряването на интелигентна система за управление на градския транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е последният компонент по Транспортния проект на Пловдив, всички други вече са с подписани договори и стартираха. А по думите на кмета това е и най-важният компонент от Транспортния проект.

"Днес подписваме договора и започва изпълнението му. Срокът за това е 12 месеца, като се надяваме до края на годината да приключим", коментира Тотев.

Той припомни, че реализацията на проекта ще донесе голяма промяна на градския транспорт на Пловдив. Билетите ще поевтинеят, тъй като ще се въведе временен билет, а приходите от продажба на билети и карти ще се генерират в Общината. 

На превозвачите ще започнат да плащат субсидии за километър пробег, което ще намали пропускането на спирки, неизпълнението на маршрути или изпреварването на автобуси, за да "качат" повече пътници.

Мигел Пеняс от испанската фирма-изпълнител "Индра системс" обясни, че фирмата е разработила подобни електронни системи за градския транспорт в Испания, но и за метрото в Атина и Лисабон. Тази година пък фирмата е подписала най-големия си проект - в Рияд, Саудитска Арабия, за 250 млн. евро.

Ръководителят на проекта Борислав Кръстев пък конкретно обясни, че ще бъдат изградени две електронни системи - за електронно таксуване и за управление на автопарка. 

На 285 автобуса ще бъдат поставени бордови компютри, които ще приемат и предават информация за движението на рейсовете. 677 валидатора ще бъдат монтирани при всяка врата на всеки от автобусите.

150 устройства ще бъдат монтирани за проверка на карти и билети. На 384 спирки ще бъдат поставени електронни табла, които да дават информация за пристигащите автобуси. 

285 автомата за билети ще бъдат поставени в автобусите и други 91 автомата за билети ще бъдат монтирани на 41 спирки и на 50 места на закрито.

Компонентът за електронната система по Транспортния проект е и най-скъпият - около 20 млн. лева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (18)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).