Рев и сълзи в съда, внукът на "цар" Киро не издържа!

Автор: Георги Василев
Коментари (11)
14:50 / 15.07.2020
29291
Прокуратурата иска задържане под стража за 29-годишния Ангел Рашков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ще го защитава адвокат Васил Василев. Прокурорът представи справка за съдимост от затвора, а адвокатът - две удостоверения за раждане, от които се вижда, че Ангел има 2 деца.

Прокурорът поиска постоянен арест. Ангел е обвиняем и е закован с доказателства. Освен това сам е признал вина, след като е бил арестуван. Наказанието е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба. Той е осъждан и е бил в затвора за 2 години между 2012 и 2014 г. Според прокурора това наказание не го е превъзпитало и е нямало ефект. Може да опита да избяга или да се укрие, защото наказанието отново със сигурност ще е ефективно. Освен това има данни, че не живее на настоящия си адрес, а ползва друго жилище в комплекс "Елит". Според обвинението може да извърши и ново престъпление.

Според адвокат Василев не са на лице всички изисквания за мярка "задържане под стража". Ангел е съпричастен към престъплението, но няма категорични доказателства, че може да се укрие или да извърши ново престъпление. Ангел има постоянен адрес и друг, който също е известен на разследващите - в комплекса.

Там живее с жена си и двете си малолетни деца. Според адвоката, няма вариант Рашков да се укрие. "Ангел е излязъл от затвора през 2014 година. От този момент няма никакви криминални прояви, регистрации, висящи дела и т.н., важно е да отбележим и процесуалното му поведение. Той категорично е признал вината си е изразил критичност към стореното.

"Задържане под стража" е много тежка мярка, в случая може да се вземе и по-лека такава", коментира Василев. Рашков е дал и кръв за проба след ареста, но отново е бил положителен за алкохол.

Рашков: "Много съжалявам за престъплението, което извърших. Покайвам се за това. Искам семейство, за което искам да се грижа. Имах работа, но ме съкратиха заради пандемията. Работих във фирма за тенекеджийство като общ работник. Моля ви, бъдете снизходителен към мен, уважаеми г-н съдия".

Разпитани са трима свидетели, претърсване на автомобил, обиск на лице, писмени и веществени доказателства, химическа експертиза. Рашков е направил становище, че иска да сключи споразумение по делото с прокуратурата. Според съда, няма доказателства, че може да се укрие, тъй като има постоянен адрес и друг, който е известен на разследването. Според съда може да извърши ново престъпление. До момента е съден три пъти - два пъти за документни престъпления и за даване на подкуп на полицаи. 

Няма доказателства, че от излизането от затвора да е извършил друго престъпление. Но Рашков е лице с по-висока степен на обществена опасност и ето че отново е извършил престъпление. Спрямо него са били издадени 24 наказателни постановления и 10 фиша за нарушения на ЗДВП. Тоест той е сериозен нарушител на закона за движение по пътищата според прокурора. 

Когато е бил спрян, пред полицаите е задал въпроса дали на тях не им се бил обадил вече голям полицейски началник, та да го пуснат да си пие студен чай. Това са казали двама от полицаите при разпита. В крайна сметка Рашков бе оставен в ареста.

Ангел Рашков не сдържа силните си емоции и се разплака в съдебната зала - с наведена глава. Според съдията 350 таблетки "ксанакс" не могат да бъдат за лична употреба. "Каквато и да е била причината, дори да е имал рецепта, това количество не е оправдано с лични нужди", каза съдията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).