ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ресторантьорите превърнаха "Капана" от перлата на България в клоака с лошо обслужване
Автор: Георги Кирилов 11:51 / 09.06.2023Коментари (15)44099
© Plovdiv24.bg
Подреденият и спретнат "Капан" е вече само спомен
Малко след създаването си преди няколко години творческият квартал "Капана" бе символ на културното развитие на Пловдив и бе даван за пример в цялата страна, а дори и на много места в Европа.

5 години по-късно кварталът е превърнат долнопробна кръчмарска клоака с нагло отношение и лошо обслужване. Това, разбира се, несъмнено започва да води до отлив на туристи - както местни, така и външни.

Plovdiv24.bg попадна на оплакване от читател в социалните мрежи, което обаче олицетворява това, в което се е превърнал районът:

- Тази маса свободна ли е?

- Тя е за шестима, а вие сте четирима. Абсурд да Ви позволя да седнете. Нито за 2,3 или 4. Ще ме глобят по 20 лв. за всеки незает стол.

Явно не вдъхвам доверие, а дори не бях с 3-те черти анцуг.

"Капана" се превръща във все по-пошло място, с нагло отношение. А дали тези 4-ма няма да направят по-голяма сметка от онези, така бленувани 6-ма? Какво значение има, важното е да седи празна и да чака заветните. Па и ще разкарам тези досадници, които нагло искат да седнат на свободната маса. Язък, че ми го хвалеха толкова това място, завършва потърпевшият, визирайки ресторант Coupon в "Капана".

Под поста му се разгаря истинска дискусия, касаеща главоломното западане на района.

Не мисля, че си пропуснал нещо невероятно, аз го пробвах и не ми направи впечатление, като да ми се иска да се върна отново. Окей е, но дотам.

В "Купона" седнахме вчера, седяхме 20 минути и станахме, никой не дойде, при теб пак са дошли да ти кажат нещо, в "Паваж" е по час, казват ти колко време може да седиш, нагло те гледат, ако не консумираш, никакъв "Капан" не това, направо си е лисичарник.

Припомняме, че наскоро бившият кмет Иван Тотев, който е в основата на изграждането на "Капана" като квартал на творческите индустрии и съвременния му облик, се възмути от факта, че естетиката в "Капана" си е отишла, заедно с реда и чистотата.

Случките през последните години, които петнят доброто име на "Капана", са прекалено много. Всички помним случая с Митко Чорапа, той като че ли се превърна в най-знаков.

Наскоро пък бус мина необезпокояван между масите в квартала, за ужас на присъстващите.


Още по темата: общо новини по темата: 85
11.03.2024 »
06.02.2024 »
09.07.2023 »
28.06.2023 »
21.06.2023 »
02.05.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само като видя ДРОГИТЕ на 5 метра от заведенията, седнали с ролери и скейт,пият бири,миришат на .....бах тоа капан
-1
 
 
Въпреки че смятам Капана за едно от най-отблъскващите средища на народ и умишлено го заобикалям всеки път, не смятам че вината е на ресторантьорите! Преди всичко вината е в тъпанарите които ежедневно висят там, и да не забравя и некадърниците от община Пловив и район Централен.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+3
 
 
Ужас...какво да говорим, че най-вървежното заведение Паваж няма плащане с КАРТА????? Защо ли.....щото НАП СПИ!!! Специалитети по 100 лева, които са за коша и вадиш кеша да плащаш! Вярно, напоследък цялата идея за капана се изруди в някакво лудо печалбарство...а качеството на храната сериозно западна. Чарът отстъпи на заведенията тип - "туристически център".
-3
 
 
Не стоят точно така нещата, няма отлив на туристи даже е обратното, навсякъде в туристическите дестинации в Европа те настаняват в заведение според броя хора, било за храна или напитки и това няма нищо общо със сметката която ще се реализира, само тук приемаме това нещо за обидно и ненормално. Комплекси.....
+5
 
 
за това не ходя там, безобразно високи цени, персонал винаги сърдит, че си поръчваш. Тийнейджъри, които смятат бакшиша за задължителен. Мили деца, бакшиша не е задължителен и се дава за добро и отлично обслужване. Като не предлагате такова, бакшиш се оказва град в Китай :)Едно момиче от Tams House ми обясняваше как гонели хората, ако седнат само за кафе и безалкохолно... не искали такива клиенти
-4
 
 
За реда и чистотата не гледа ли Общината? Или по стара българска традиция всичко отново се прехвърля върху собствениците на заведенията и посетителите. Ако за циганските махали имате някакво извинение (въпреки че не би трябвало), за ЦГЧ НЯМАТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: