ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разширяват бул. "Марица-север" с 1,5 м към реката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:26 / 14.01.2010Коментари (15)5778
© Plovdiv24.bg
Другата седмица общината ще обяви обществената поръчка за избор на изпълнител на разширението на бул. "Марица-север" от моста на Герджика до бул. "Цар Борис III Обединител".

"Предвиждаме строителството да започне към средата на годината и да приключи до 10 декември. Разширението ще е с 1,5 м южно към реката", обясни директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов пред репортер на Plovdiv24.bg

Общата стойност на проекта е 3 025 000 лв. с ДДС, като част от средствата ще дойдат от републиканския бюджет срещу 100-те хиляди тона софийски боклук, който общината се съгласи да приеме.





Още по темата: общо новини по темата: 47
12.04.2021 »
09.02.2021 »
03.07.2019 »
26.04.2019 »
09.11.2017 »
24.02.2016 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това не е много във връзка с темата,но пак засяга отпушването на трафика по булевардите-имам елементарно и не скъпо предложение:когато се организира електронната "зелена вълна" на преминаване на светофарите,не може ли да се поставят и стрелки за ляво завиващите коли???Толкова е трудно да изчакваш отсрещния поток,стоиш в центъра на кръстовището ,създаваш ситуация и чак като ти се промени сигнала в червен,ако ти излезе късметът може да кривнеш на ляво.Погледнете как е регулирано движението по света!Навсякъде имат стрелки за ляво завиване!!!
+1
 
 
Наистина е много радостно да се правят хубави и нови неща, няма спор. Ако имахме пари да направим всички улици в града нови и хубави, щеше да е прекрасно, но нямаме. Ако питате мен - отлично би било да построим в Пловдив сграда, по-висока от най-високата 818 метрова кула в Дубай, но не можем. Чудесно би било да си построим Виенско колело, по-голямo от онова във Виена, метро по-хубаво от това във Мюнхен и целогодишна ски писта с изкуствен сняг на Младежкия хълм. Ресурсите обаче са ограничени, парите никога не достигат и именно затова трябва да се инвестират не как да е, а възможно най-рационално. Погледнете на Пловдив като на предприятие, като на акционерно дружество. Може ли една фирма преди да си купи машини за производство и да назначи работници да си купи служебни автомобили, офис техника и да назначи пет секретарки? В бизнеса е невъзможно, но малоумните общинска и държавна администрация постоянно ни го демонстрират. Такъв е случаят с тези две крайбрежни улици, които ще бъдат леко разширени и асфалтирани, гръмко наречени от Главчо Атанасов БУЛЕВАРДИ. А защо не ги обявят за авенюта или пък за Млечния път? И по-тесни и павирани тези две улици вършат същата работа и сега, в момента. Следователно ефектът от тази инвестиция е с нищожни преки ползи за Пловдив. А същото време има поне сто тесни места в транспортната мрежа на града, поне 200 нерешени инфраструктурни проблема и рушаща се настилка на най-основните булеварди, чрез които всички ние живеем и работим. Аз разбирам Марица да имаше вид на река, на чийто бряг влюбени ходят да се целуват, милиардите туристи люпят семки и се замерят със захарен памук, а птичките чуруликат, загнездили в нарочно оставените за целта дървета по средата, но реката е една откровено грозна гледка. И в същото време най-вероятно Общината бламира проект на стойност 80 милиона евро за облагородяването на Марица, проект с който Ганчо преди време се хвалеше, че бил общински. Защо да не го бламира, като от него за общинските хиени няма далавера?
0
 
 
Винаги се радвам,когато в Пловдив се строи нещо обществено значимо.Казвам така,понеже от намерението до реалното изпълнение има много път.Но според мен докато двете платна не станат еднопосочни,няма да се решат проблемите.
+3
 
 
1,5м разширение = повече място за платени паркинги по време на панаира.
0
 
 
Няма да попречи разширяването с 1,5 м., но е важно да се поднови пътната настилка и тротоарите. Важно е да се забрани спирането на колите до тротоара на пътното платно!
+1
 
 
Тоо... и "Димитър Талев" щяха да я разширяват с 1,5 - 2 м., но нищо не стана и всички си мълчат. Иначе я открига грандиозно, осветиха, накичиха за коледа, но защо не я разшириха,а така бяха обявили първоначално и париците за разширение какво стана с тях уж проект имаше...ама не се заяждам, просто питам ...
+1
 
 
разширението на двете марици - юг и север с нищо няма да разтовари трафика дори и двете части на тоя булевард да минат под цар борис III.това е тъпа идея на кмета славчо от как е станал кмет.за справка само пловдив е развит транспортно и се развива не ПО, а НАПРЕКИ на река марица.има сто пъти по приоритетни булеварди в града ни за оправяне , както и кръстовища и т.н. това което мислят да направят ще бъде единствено в полза на визията на пловдив от двете страни на реката.кмета славчо и пенсионерската му тайфа заместници никога няма да разберат, че трафик се отпушва не толкова с разширение на булеварди, а с ПРЕМАХВАНЕ НА ТАПИТЕ по него.тоест светофари, пешеходни пътеки и т.н. впрочем тоя ни кмет не е ли пак някъде на екскурзия по света.той ако не е някъде навън, пък се оказва болен, но за сметка на това пък ако се открива нещо забравя и болести всичко- първа кипра е там начело с попа.
+1
 
 
Ми освен да не го разширяват и да си се тъпчем по тесни, неравни павирани улици до безкрай, а!? Ей, нямате оправия. Ако кажат че няма да го разширяват, щото ги е жал за 10 дървета? Да не говорим и че точно пък между мостовете на Герджика и бул. Цар Борис III няма как да се разшири в обратната посока, защото там има прекалено много сгради, много от които далеч не са ново строителство! Под пешеходния мост накъде да разширяват? Или да подкопаят моста? Или да подкопаят и мостовете на Герджика, за да спасят 1 метър трева? Моля ви се, мислете трезво...
+2
 
 
Да, оказа се, че така наречените булеварди Марица юг и Марица север ще си останат същите две улици, каквито си бяха и преди, но разширени с половин платно (1,5 метра) и вече с асфалтово покритие. Резултатът от изхарчването на 5-6 милиона лева ще клони към НУЛА или ще е по-скоро отрицателен, защото тези пари могат да се вложат далеч по-удачно в момента в РЕШАВАНЕТО НА КОНКРЕТНИ ТРАНСПОРТНИ ПРОБЛЕМИ. Който се чуди как, дявол да го вземе, ще изглеждат прочутите "крайбрежни булеварди" на Главчо Атанасов, които по неговите думи ще обърнат движението в града от напреки в успоредно на реката, да отиде и да види един такъв завършен участък от южната страна между пешеходния мост и водната палата. Да, ще стане по-красиво и малко по-функционално. Не че не трябва да се направи някой ден, но в момента си е чисто пилеене на пари заради капризите на един посредствен кмет.
+4
 
 
A какво стана със задължителния % озеленяване, при новото строителство?!? Нито "Победа" и "Руски", нито казиното на "Нева", нито новата част на х-л "Марица"! Нищо! Изсякоха 50-60 годишни акации и к'во?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: