Разбиха група за трафик на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:54 / 19.12.2007
3042
Четирима човека са арестувани с над 25 килограма хероин при акция на сектор "Борба с организираната престъпност" и ГД БОП вчера в Пловдив и Софийско. Акцията е извършена съвместно с Окръжна прокуратура Пловдив.

В автомобили в Пловдив са задържани 53-годишният турчин с холандско гражданство З. Г., турският гражданин С. Д., също на 53 години и 45-годишният българин Л. А. В багажниците и тайници в колите са намерени 16 килограма хероин . С. Д. е под наблюдение на българските служби от 2000 година. Той е влизал три пъти в страната с три различни самоличности, както по зелената граница, така и през ГКПП. Той е свързан със заловеният през 2000 година в Асеновград три тона оцетен анхидрид и с опит за пласиране на други 40 килограма оцетен анхидрид миналата година.

Спецове от ГД БОП са задържали на територията на Софийска област и турският гражданин А. Ю. В колата му са открити 9.5 килограма хероин. Оказало се е, че той има висящо дело за наркотици в Благоевградския съд.

Бандата е била изключително опасна, наложило се е директорът на ОДП Пловдив комисар Ангел Рангелов да нареди на антимафиотите да извадят дългоцевните си оръжия.

Заловеният хероин е с изключително добро качество и при продажба на българския пазар би донесла печалба от 3.5 милиона лева. При евентуална продажба в Западна Европа, цената нараства двойно.

Четиримата са осъществявали трафик на дрога от Турция през България до Западна Европа и в частност до Холандия. Сред арестуваните турски граждани има кюрди, уточниха от полицията. Четиримата са в пловдивският арест, до петък прокуратурата ще им поиска постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
21.12.2007 Четиримата наркотрафиканти остават в ареста
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).