Рашков поискал да арестуват шефа на пловдивската полиция в болничната стая!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:56 / 27.05.2021
17571
"Бях поканен на освободя сам поста директор на "Вътрешна сигурност". Няколко часа по-късно бях преназначен да подпомагам министъра за изборите. Не мога да откажа, това е временно преназначена длъжност. Тоест като изчистване на неудобните длъжности". Това каза пред медиите бившият вече директор на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков.

Бил натискан от министър Бойко Рашков. Причината - не задържал шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев. А трябвало да го арестува заради акцията срещу шефа на тамошното 3-то РУ, който прикривал доказателства.

"Безпрецедентен натиск да задържа служители на МВР, за които няма никакви доказателства", каза Банков. И поясни, че доказателствата по случая са в прокуратурата. По думите му Рашков обаче настоявал Рогачев, който е в болнични, да бъде задържан в болничната си стая за 24 часа по Закона за МВР.

А Рашков бил "осенен", че не може да работи с Банков след акцията, която беше миналата седмица. "Вътрешна сигурност" никога не е подслушвала политици и проверките ще го докажат. Ние сме разследвали служители на МВР, но политици - не. Този пасквил е един пиар, политици никога не сме подслушвали. В момента в дирекцията тече проверка по разпореждане на министър Рашков. От подслушваните полицаи никой не е говорил с политици", посочи още Банков.

И обясни, че заради натиска върху него е вдигнал кръвно и си е взел 5-дневен болничен. Нямал и право да откаже преназначението си. Сега той ще подпомага министъра в звеното за подготовка на изборите. Самата заповед му била връчена на 21 май, петък, след 15,30 часа, и то не министър Рашков, а неговият заместник Енчо Мирчев, оплака се Банков. И добави, че бил жертва на "същите репресивни действия" през 2013 г., когато Мирчев, когато бил шеф на Човешки ресурси.

Виж коментарите (6)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).