ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Район Източен спечели проект за саниране на 52 обществени сгради
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 26.06.2008Коментари (1)1854
© Plovdiv24.bg
ОУ "Васил Левски" е сред сградите, които ще бъдат санирани с държавни пари
Кметът на район "Източен" в Пловдив инж. Иван Тотев подписа в Министерството на икономиката и енергетиката споразумение за изпълнение на Проект  "Енергийна ефективност в обществени сгради", в рамките на който ще се реализират енерго-ефективни мерки в 52 сгради, собственост на 9  общини. Проектът, който район "Източен" спечели, е на стойност около 5 милиона и 200 хиляди лева. С тези средства ще бъдат санирани 13 училища и детски градини на територията на целия район "Източен", а именно:

  • 1. ОУ "Пенчо Славейков"
  • 2. СОУ "Симон Боливар"
  • 3. НУ "П. Р. Славейков
  • 4. ОУ "Кирил Нектариев"
  • 5. СОУ "Найден Геров"
  • 6. ОУ "Васил Левски"
  • 7. ОУ "Димчо Дебелянов"
  • 8. ЦДГ "Родина"
  • 9. ЦДГ "Детелина"
  • 10. ЦДГ "Биляна"
  • 11. ЦДГ "Наталия"
  • 12. ЦДГ "Маргаритка"
  • 13. ЦДГ "Лилия"

С включените 13 обекта пловдивският район "Източен" на практика се оказва най-големият бенефициент в проекта, съобщи районният кмет инж. Иван Тотев. Той допълни, че според договора, подписан с Министерството на икономиката и енергетиката, район "Източен" се явява инвестиционен контрол. Надзорната фирма се избира от Министерство на икономиката и енергетиката чрез конкурс. Плащанията не минават през районната администрация, а се извършват централно от Европейската банка. Очаква се до десетина дни от МИЕ да обявят фирмата-изпълнител. Изпълнението на Проекта ще стартира най-вероятно през август т.г., а срокът за изпълнение е края на  септември 2009 г.

Целта на проекта е подобряване на енергийната ефективност чрез саниране на сгради на училища, детски градини, болници, домове за възрастни хора, рехабилитация на съществуващи енергийни инсталации, намаляване на енергийните загуби и енергопотреблението. Изпълнението на тези мерки ще създаде по-добри условия и ще доведе до намаляване на издръжката  за енергийни разходи.

С отпуснатите средства в район "Източен" в Пловдив ще се извърши смяна на дограмите, външно саниране, хидро и топло-изолация, изграждане на котелно с газово стопанство и др. Ефекта от проекта пряко ще усетят 7250 деца, ученици и преподаватели. По този начин ще се повиши нивото и качеството на образование сред децата от всички възрасти.

Освен кметът на пловдивския район "Източен" инж. Иван Тотев, останалите кметове, които подписаха споразумение с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, са на общините Първомай, Карлово, Батак, Оряхово, Враца, Козлодуй, Троян и Търговище. Те ще получат общо безвъзмездно финансиране в размер на около 8 млн. евро от Международен фонд "Козлодуй", координатор на който е Министерството на икономиката и енергетиката, а администратор - Европейската банка за възстановяване и развитие. Очаква се изпълнението на Проекта да стартира през август т.г., а срокът за изпълнение е края на  септември 2009 година.

Целта на проекта е подобряване на енергийната ефективност чрез саниране на сгради на училища, детски градини, болници, домове за възрастни хора, рехабилитация на съществуващи енергийни инсталации, намаляване на енергийните загуби и енергопотреблението. Изпълнението на тези мерки ще създаде по-добри условия и ще доведе до намаляване на издръжката  за енергийни разходи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.07.2008 г.
0
 
 
стига с тоя Кузов като е спечелил да не е осъществил спечелил с думи важни са деиствията защото докато той беше кмет този район нищо не видя БРАВО на новия кмет!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: