ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първи варианти на системата за компютърно класиране за детските градини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 11.10.2010Коментари (1)1744
Подготовката на системата за компютърно класиране на децата в детските градини набира скорост, съобщи кметът на район "Тракия" Гиньо Матев. Администрацията обобщи предложения за 20 броя критерии. Те бяха предоставени на избраната Работна група на Граждански съвет "Тракия" за доработка и определяне на точките за всеки критерий. След сериозни дискусии бяха определни 15 критерия, които се точкуват според принципа за равнопоставеност на децата при приема в градините, уточни кметът Матев.

Тъй като мнението на 5-тимата членове на работната група може да не съвпада с вижданията на останалите членове на Гражданския съвет "Тракия", на 19 октомври съветниците ще гласуват отново системата критерий по критерий, заедно със съответните тежести (точки).

Процедурата по утвърждаването на цялата система от критерии за компютърното класиране на децата в детските градини ще приключи едва когато тракийци получат възможността да гласуват "за" този нов начин на приемане в градините на предвиденото за ноември допитване по 10 важни проблема на района. Едва тогава ще се пристъпи към реализирането на пилотния проект като ще се направи конкурс за фирмата, която ще разработи компютърната програма за класирането.

Председателят на Гражданския съвет "Тракия" Надя Тютюнджиева съобщи, че обстоятелството "разведени родители" първо е било отхвърлено като критерий от работната група на Гражданския съвет. Тютюнджиева поясни, че в днешните условия несключилите граждански брак родители, както и живеещите разделено, макар и в законен брак родители и разведените такива, следва да имат еднакъв старт и това в съвременното общество не може и не трябва да бъде критерий.

Отхвърли се и критерият "доход на член от семейството", тъй като социалният статус и разделението условно на бедни и богати не може да бъде нито преимущество за едните, нито дискриминиращо обстоятелство за другата категория. Комисията счита, че това не трябва и не може да бъде критерий за прием в детските заведения. То може да има значение единствено за евентуално определяне на размера на таксата, която ще се заплаща след приема на детето, категорична беше Тютюнджиева. "Съобразно тежестта на всеки критерий, формираме и броя на точките за всеки един от тях, като сборът от всички точки ще образуват общия бал при класирането".

Предложения за добавяне или отхвърляне на критерии и определяне на съответната им тежест могат да бъдат направени на интернет форума на район "Тракия" или чрез 39-те членове и наблюдатели на Гражданския съвет "Тракия", които представляват домоуправителите от 13-те квартала на района. Това може да бъде направено писмено и в последния момент преди срещата на Гражданския съвет на 19 октомври от 17,30 часа в Заседателната зала на кметството.

В галерията ви предлагаме тежестите за класирането в детските градини в района.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе тоя граждански съвет малоумни ли са или да?! Вероятно са хора, които вместо да висят по пейките и да се разхождат с градския транспорт са решили "да направят нещо за града". Ама като гледам са направили нещо като кучето на нивата. Пълни откачалки са явно, ама и оня Гиньо, щото е от бандата на Слафчу и той приема всякакви хора, стига да помагат за ПР-акции. Жалка картинка - сираци, деца на загинали родители, деца на военни на мисии и т.н. глупости. Ами ако си нормален родител с нормални деца ИМАШ ЛИ ПРАВО НА ДЕТСКА ГРАДИНА?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: