ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Психиатър: Патологичен психопат с дефицит на интелигентност
Автор: Ивет Калчишкова 08:23 / 16.05.2024Коментари (8)70271
© Plovdiv24.bg
Шофьор, движещ се с висока скорост в голям град, е патологичен психопат с дефицит на интелигентност, при когото липсва осмисляне на обстоятелствата и действията, сподели при разговор с репортер на Plovdiv24.bg психиатърът д-р Веселин Герев.

По думите му това е дефект на характера, който не подлежи на лечение и се формира още в юношеските години. 

Екипът ни потърси мнението на д-р Герев във връзка с жестокия пътен инцидент от понеделник на бул."Руски", където загинаха шофьорът Кристиан Екмекчиян и спътницата му Теодора Николова. 

Попитахме го дали младостта е оправдание за високата скорост, или човек се ражда привърженик на адреналина. 

Медикът каза, че възрастта е определяща за любителите на екстремното шофиране, но не във всеки случай.

"Младите хора често не се съобразяват какви проблеми може да се появят при рисково шофиране.

Най-голямата глупост е на млад шофьор да купиш кола с над 300 коня. Това е все едно зареден пистолет, който той като на руска рулетка да си доближи до главата."

За него обществото ни вече е наложило този модел на поведение и поколението Z ще бъде показател за това. 

"На всеки светофар да има полиция, тези неща пак ще се случват. Нагласата на хората с пари е, че ще си платят, за да се отърват. Нагласата на тарикатите от  поколението Z е "Мен няма да ме хванат или на мен няма да се случи". Социалните мрежи подпомагат това, защото там се намират моделите за подражание на днешните млади хора." 

Той е категоричен, че възпитанието вече не е ценност, а агресията е взела превес в съвременното българско семейство. Този модел създава личности с чувство за безнаказаност и готовност за вербално или физическо нападение към друг човек. 

Психиатърът разказа още, че неграмотността у младите хора е видима, както и липсата на елементарни познания по физика, която е обвързана с шофирането и движението на един автомобил.

Опитът на Герев сочи, че скоростта е опиат, който сам по себе си предразполага към натискане на педала на газта и достигане до невъобразими скорости. 

По неговите думи често водачите причинили жестоки пътни инциденти са употребили алкохол или психоактивно вещество /стимулант/.

"При употребата на алкохол или взимане на психоактивно вещество човек трудно преценя разстояние, скорост или движение на телата около себе си. Ако е вечерно време, шофира се на фарове, а настилката е мокра, ситуацията става особена.

Тези фактори лъжат психиката и по-точно пространственото възприятие, което създава условия за висока скорост. Всичко е до психологическата нагласа, която работи на принципа на страха. Страхът е основно движенческо качество на психиката, а когато човек няма страх, че нещо може да му се случи или пък на хората около него, той може да прави глупост след глупост."

Според него алкохолът и психоактивните вещества действат по различен начин на реакциите на мозъка. Медикът апелира за по-голяма критичност на обществото към водачите.

"Качвайки се при такъв шофьор, трябва да му кажем, че ще се приберем пеша, ако не кара нормално."

На края на разговора д-р Герев бе скептичен, че положението ще се промени.

"Надали ще може тази огромна образователна, емоционална и ментална дупка да бъде запушена".


Още по темата: общо новини по темата: 50
15.06.2024 »
11.06.2024 »
01.06.2024 »
30.05.2024 »
29.05.2024 »
28.05.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 17.05.2024 г.
0
 
 
Когато нямаш с какво да се похвалиш! Се хвалиш с това което притежаваш! Но явно не притежаваш и това! Защото не знаеш как да го Притежаваш! - Е! Акъл не можеш да си Купиш!
+6
 
 
То това е профилът на всички "бизнесмени" от последните години. Без начално образование, но нагли, прости и агресивни. Формулата за успех в България.
+3
 
 
Е добре че няма пострадали ХОРА.! За тези боклуци има специално място в ада!!
+8
 
 
Хората с пари се хвалят по заведенията кой колко глоби има и на каква стойност са! Голямо геройство е за тях, че за месец имат например 5000 лв. глоби. Странно е това за мен, но за тях е избиване на комплекси!
+9
 
 
Такова е възпитанието на родителите , това е техният резултат! Виновни са те и сега ще осъзнават презадоволяването му, ПРОСТ НАРОД !
+6
 
 
Ами не е точно така! Не ни трябва полицай на всяко кръстовище, даже напротив...трябва да бягаме от човешкия фактор, защото точно, заради това сме в това положение. Трябва да има камера на всяко кръстовище на голям булевард (като за начало), която САМА да праща честитките по адрес (включително отнемане на книжка за определен период от време за примерно 50+ над ограничението или спиране на превозното средство за месец на платен паркинг...и т.н.)...Някой ще кажат, ама те като знаят камерата няма да го правят - еми супер бе, това искаме....сега виждаме ефектът от това да има мобилни камери от дъжд на вятър на различни места, бай полицай ги слага на лесно за скриване места, а не там където е логично и би било по-безопасно за участниците в движението и то от дъжд на вятър! А утопията, че бай полицай ще поставя на правилните места често с изградена стратегия за подобряване на безопастността в града...си е чисто и просто утопия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: