Пръскат зелените площи в Пловдив срещу комари и кърлежи

Автор: Силвия Станева
Коментари (2)
12:41 / 21.03.2020
3899
Срещу комари и кърлежи идната седмица предстои да бъдат обработени кучешките площадки и другите места в Пловдив, определени за разходка на домашни любимци, съобщи директорът на ОП "Дезинфекционни станция“ Елена Тотолакова.

На 25 март (сряда) екипите ще работят в районите "Северен“ и "Централен“, на 26-и (четвъртък) – в "Източен“ и "Южен“, и на 27 март (петък) – в "Тракия“ и "Западен“.

Траурните паркове също ще бъдат обработени срещу комари и кърлежи: Рогошките гробища“ – от 23 до 26 март, Централните гробища – на 27 и 28 март, Драганови гробища“ на 30 март.

От 24 до 27 март (от вторник до петък) ще се извърши втора за месеца дезинсекция срещу ларви на комари в подлежащите на обработка водни площи, сред които са каналът от КАТ-Пловдив, на запад и на север, Карловско шосе, каналът в ЖР "Тракия“ – от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе, биотоп в  кв. "Прослав“, каналът  на Рогошко шосе, бреговата зона по южното и северното течение на река Марица и около притоците, Гребният канал, преливникът.

При неблагоприятни метеорологични условия (дъждовно и ветровито време) обработките продължават при следващ работен ден с подходящо време. Използват се разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация, увери директорът на "Дезинфекционна станция“ Елена Тотолакова.

Та каза още, че по график днес приключва започналата на 9 март специализирана акция по канална дератизация, при която в около 19 300 броя шахти на територията на шестте  района бе зареден родентицид – препарат за борба срещу гризачи. До 15 часа днес ще бъдат обработени последните шахти в район "Западен“.

От предприятието продължават да дезинфекцират обществени сгради, пазари, подлези, базите на социални структури, учреждения и др. срещу опасността от разпространение на коронавируса.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).