ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проверка показа: В Кършиака с автомобил - с 10 км/ч
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 01.10.2009Коментари (9)4801
Проверка на Plovdiv24.bg малко след 17 часа вчера показа, че движението в града и най-вече в Кършиака е почти блокирано. Със затварянето на отсечките от бул. "България" и "Победа", обиколните пътища едва смогват на трафика.

20 минути ни отнеха да преминем от кръстовището на "Шести септември" и "Източен" до това на "Васил Априлов" и "България". Още на левия завой за моста на Адата се образува огромна колона, като се чака няколко светофара. Движението по моста е по-спокойно, тъй като той е широк с три ленти и няма неправилно паркирали автомобили. По бул. "България" обаче започва кошмарът. Още на колелото на Панаира се чака с минути, на кръстовището с "Победа" също. Чакащите за ляв завой от "Победа" към "Дунав" достигат до самия бул. "България". Същото е и за левия завой от "Дунав" към "Васил Априлов" - колоната от автомобили достига до Хлебозавода. Идентична е ситуацията и по "Васил Априлов" - чакащите за направо или надясно на кръстовището с бул. "България" достигат до светофарите с "Дунав". От отсрещната страна положението също е невъзможно - колоната от движещи се по бул. "Васил Априлов" на север автомобили се простира чак по моста на ВИХП.

Движението в обратната посока е малко по-спокойно, тъй като все още южното платно от бул. "България" между "Васил Априлов" и "Победа" не е затворено. За сметка на това обаче колоната на колелото на Панаира е огромна и достига до бул. "Васил Левски", а и автомобилите се придвижват изключително бавно. Да се достигне до бул. "Цар Борис III Обединител" отнема около 20 минути, заедно с останалото движение от двете ни изходни точки, записахме общо време от 30 минути.

Така от точка А - колелото на "Шести септември" и "Източен" до точка Б, което е около 4,8 километра пристигнахме за малко повече от 20 минути - средна скорост от 15 км/ч. В другата посока разстоянието е по-малко, тъй като не се обикаля около Хлебозавода. Поради ужасното движение около колелото на Панаира обаче времето бе 30 минути - и средна скорост под 10 км/ч.

Движението е допълнително затруднено и от движещите се в района необезпокоявано ромски каруци. Недобросъвестни шофьори също спомагат за задръстванията, паркирайки по "Дунав".



Читателско видео показва трафика на кръстивището на бул."Дунав" и ул."Победа" към 18:00 ч.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вгледайте се в клипа и вижте истинските виновници за задръстванията на Дунав - идиотите, които след червен сигнал на светофара остават в кръстовището, като по този начин блокират тези от "Победа" и Филипово, а също така и тези от Дунав, които трябва да направят ляв завой. Миналия ден ми се налагаше да свия от същото кръстовище (от гара ФИлипово) в посока към второто колело на панаира и изпуснах един светофар точно заради идиотите, които след червено остават в кръстовището. След като те се изнесат и тези, които са останали за ляв завой и те се емват да минат и резултатът е на лице. Втора кола - втори светофар. Не се научиха да шофират тия хора... Ако един шофьор не може да прецени, че ще остане в кръстовището... тури му пепел на шофьорската книжка! За съжаление почти никой не шофира мислейки. Затова са проблемите ни с трафика в последните дни. От началото на тази седмица ходя до офиса с колело. Стигам за около 10 минути при все, че в единия ден, в който ми се наложи да ползвам колата, ми трябваха 30 минути. Говорим си за разстояние от колелата на панаира до Съединение...
0
 
 
Какво да оправят по напред - улиците са като лунен пейзаж /дупка до дупка/, тротоарите са като кадаиф, в градинките виждаш само серящи кучета .......... кметове и кметчета не си слизат от колите защото ще им се изтъркат подметките. Имаха 100000 лева да дадат за онова грозно ренде на централната , а нямат пари за належащи проблеми ! Поне града е пълен с автосервизи /да си оправяме колите / ,частни клиники /да си даваме парите - защото в държавните не ни бръснат за нищо / , и поне парцели в гробищата има / за това са помислили управляващите органи! /
0
 
 
колелото, да не говорим пък светофара отдавна са си изпяли песента като пропусквателна способност на панаира.изобщо целия тоя булевард българия трябваше да се направи като цариградско шосе в софия.тоест на две нива с колело на долното ниво.за жалост кмета и заместниците му не виждат повече от носа си и не правят нищо за разтоварване на трафика.каква полза от разширението на булевард българия като по него от алати до панаира има поне пет светофара.руси панчев така разрешава проблемите на кръстовищата.повече акъл няма.с две думи прави се излъскване на даден булевард в което няма лошо, но визия за транспорта в града в по далечна перспектива няма.и ако някой заговори че няма пари за кръстовища на две нива да му е ясно, че парите никога няма да стигат и именно това е задачата на кмет и община.да намират пари и да разрешават проблемите на града и транспорта в него.значи пари за байряци по всички входове на града има а същите тия входове са дупка до дупка.на това му се казва на гол тумбак чифте пищови.така не работят вече отдавна дори и в анадола..
0
 
 
за това трябват регулировчици като в София. И там движението е много тежко все пак много помагат за трафика. Тук в Пловдив миналата седмица видях 3ма полицаи които се учиха да регулират на кръстовището на В. Априлов и България и беше направо чудо!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бедствено положение по Южното Черноморие
Пролетни бури удариха страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: