Протести и никакво развитие за "Старинен Пловдив" белязаха управлението на Богомил Грозев

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
10:58 / 01.05.2021
6207
Обявяването на конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив" е въпрос на дни. Процедурата е задействана и в момента тече съгласуване между Община Пловдив и Министерство на културата на критериите, на които трябва да отговарят кандидатите.

Веднага след назначаването на настоящия директор Богомил Грозев започнаха брожения, които прерастнаха в дълготраен протест. В студиото на Plovdiv24.bg юристът, д-р по история и архелогия Атанас Бояджиев припомни хронологията на събитията. 

За близо година и половина след назначаването на Грозев в "Старинен Пловдив" нищо положително за развитието му не се е случило. Има над 150 възрожденски къщи, затова трябва да подходим отговорно към стопанисването и поддръжката им, смята той. Сам по себе си общинският институт има заложени проблеми, например назначаването на персонал за Епископската базилика. 

"Мораториумът върху назначенията скоро ще отпадне. Времето до тогава може да се използва за подготовка на конкурса. Ние ще представим становищата на департаментите на различни университети, за да може да бъдат изготвени критериите и да не продължава това безвремие" - обясни юристът. Според него, общественият натиск върху общината и министерството ще окажат влияние за по-бързото придвижване на процедурата. 

Бояджиев се надява да има по-добра комуникация между кмета и гражданските сдружения, които имат една основна цел - да получим по-качествено административно обслужване и по-качествена среда за живот. 

Друга основна тема, с която Атанас Бояджиев се занимава, е неработещият инсинератор. Специализираната прокуратура е извършила проверка в дружеството и са установени липси в касата. Бояджиев е поискал управителят да бъде отстранен от поста, защото успоредно с отговорността, която му е възложена за инсенератора, той развива търговска дейност.

"Общината губи хиляди лева месечно, защото болничните отпадъци от общинските здравни заведения се предават на частни фирми срещу заплащане, вместо да се изгарят в инсинератора" - коментира юристът.

Цялото интервю с Атанас Бояджиев гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (213):
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
26.09.2023 "Празници на Стария град"2023 продължават с интересна програма
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).