Променят движението по Асеновградско заради новото кръгово до КЦМ!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:40 / 16.11.2017
16657
Областният управител Здравко Димитров направи поредната инспекция на полагането на новата асфалтова настилка на Асеновградско шосе. Той остана много доловен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си и интензивния процес на работа, който ще позволи обектът да бъде изграден предсрочно. На обекта в момента е съсредоточено голямо количество строителна техника, багери, валяци и машини за полагане на асфалт, както и огромен ресурс от строителни работници, които изпълняват стриктно поставените им задачи.

Инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител "ИСА 2000", обясни, че в момента върху трошената бетонова основа, която се трамбова, се полага 6-сантиметров асфалтов слой, който ще предпази основата от неблагоприятните зимни метеорологични въздействия. Остава да се асфалтират само още 4 км до кръговото кръстовище, което ще бъде изградено в началото на Асеновград. При добро време първият слой асфалтова настилка ще бъде положен изцяло до края на месеца. В момента се изграждат отводнителните и комуникационни канали, които ще минават под трасето и ще осигурят надеждна защита на положените в тях кабели. 

За да се изгради кръговото до КЦМ, ще се наложи реорганизация на движението и в този участък колите ще преминават по новото трасе, докато текат строителните дейности. Намерението на строителите е да завършат новата част от пътя до края на годината, а догодина, след като по него се пренасочи движението, да ремонтират старото платно. В момента вървят процедурите по проектиране и одобряване на проекта за локалните платна, които трябва да бъдат изградени успоредно с основното трасе.


Виж коментарите (0)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).