Пробив! И проектът за Южния обходен колектор тръгва

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
07:25 / 03.02.2019
13266
На път да се случи е поредният изключително важен за Пловдив проект - този за Южния обходен колектор. Това стана ясно по време на последната общинска сесия,  предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пръв с добрата новина се похвали кметът Иван Тотев от трибуната на местния парламент, шефът на пловдивското водно дружество Спартак Николов, който е и общински съветник, пък посочи и конкретни дати.

По думите му до 24 април трябва да бъде подадена апликационната форма и в рамките на тази година ВиК трябва да проведе търговете по Закона за обществените поръчки. "Няма да е само този проект – знаете, че в този програмен период ВиК дружествата са бенефициенти по Оперативна програма. Съвместно с общинската администрация изчистихме дейностите по изцяло подновяване на водопроводите, извеждащи от помпена станция "Юг" и "Север", изтъкна той. 

"В системата съм от 2009 година. Това, което се случи по отношение на подземната инфраструктура в Пловдив, няма аналог от 1989 година насам", похвали съвместната работа с общинската администрация Николов, а именно - стартирайки проекти, Общината винаги е взимала предвид и подземната инфраструктура, описа положението ВиК директорът. "В края на миналата година бях запитан за увеличение цената на водата, за Пловдив то е стотинка и половина. А дали това е увеличение и дали тази стотинка и половина не е отражение на добрата работа на ВиК? Пловдив успя да запази една от най-ниските цени на тази услуга в България, което е и пряко отражение на добрата работа с Общината."

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (130):
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
11.04.2024 Търпението на пловдивчанин се изчерпа: Драги тарикати, разберете, че не сте нещо повече от всички останали
10.04.2024 Поредно неспазено обещание в Пловдив
02.04.2024 Заради ремонт затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
31.03.2024 Важно: Затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).