Приближен на Георги Илиев взе терен с три пъти по-ниска цена от конкуренцията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 03.08.2007
2994
Довереникът на покойния бос на ВИС Георги Илиев в Пловдив - Румен Анастасов стана собственик на бившия паркинг за репатрирани автомобили в ЖР "Тракия", а класираната на второ място българо-испанска фирма, която предложи 3 пъти по-висока цена и по-големи инвестиции, ще атакува сделката в съда.

Фирмата на съпругата на Анастасов - "Ара" бе почти единодушно одобрена за купувач на 18-те декара атрактивен терен и от управляващи, и от опозиция в Общинския съвет. Това стана, малко след като представител на останалата на второ място българо-испанска фирма "Коммерсия България" заяви пред съветниците, че конкурсните условия са били подменени в движение от продажба към частична замяна и е било допуснато "Ара" да коригира офертата си.

43-ма съветници подкрепиха избора на фирмата на Анастасов, известен с прозвището Козела, за победител в конкурса. Те се мотивираха с бонуса, предложен от "Ара" - след 3 години общината да получи 3500 кв.м. новоизградена жилищна площ към предложената цена от 2,3 млн. лв за терена. Със 7-те милиона, които конкурентите им предлагаха, могат веднага да се закупят двойно повече апартаменти, коментира Александър Константинов от БСП, който напусна при гласуването.

Само Едуард Сарафян и Константин Георгиев от СДС бяха против и окачествиха сделката като крайно неизгодна за общината. Дори независимият Димитър Костов изненадващо я подкрепи, макар че бе категоричен, че тя ще падне в съда. Ако бях гласувал "против", щеше да излезе, че колегите от конкурсната комисия са престъпници, мотивира рязката промяна в позицията си Костов. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).