През 2008 г. започва реконструкция на Четвъртък пазара в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:25 / 08.12.2007
3673
Софийската фирма "Евроремонтстрой България" ЕООД е избрана за изпълнител на предстоящата модернизация на пловдивския Четвъртък пазар. Договорът за инженеринг - комплексно проектиране и строителство на покрит пазар за плодове и зеленчуци с подземен паркинг, е подписан с община Пловдив на 7 ноември. Финансирането е на стойност 1.94 млн. лв. и се осигурява от общинския бюджет.
Изборът на фирма се проточи близо десет месеца, тъй като на обявената през март обществена поръчка не се яви нито един кандидат и тя бе прекратена. През септември общината обяви повторна процедура с пряко договаряне без обявление по реда на Закона за обществените поръчки с един изпълнител - "Евроремонтстрой България". Съгласно подписания договор срокът за изпълнение е 330 календарни дни от откриване на строителна площадка и издаване на строителна линия, поясни главен експерт Елена Маргаритова от дирекция "Строителство". Стартът на строителните работи ще зависи от технологичното време за подготовка и одобрение на комплексен инвестиционен проект - План за застрояване и идеен/технически проект. Неговото разработване изпълнителят е възложил на екип на "Ар Джи проджект" с водещ проектант арх. Веселин Русев. На базата на предложените в конкурсната оферта два ескизни варианта (отличени със сребърен VIZAR, категория "Алтернативна архитектура" в тазгодишните архитектурни награди "Визар 2007") в момента се доуточнява обемно-пространствената структура на бъдещия покрит пазар. Съгласно плановото задание, одобрено от Експертния съвет по устройство на територията, е необходимо да се изработи нов застроителен план, който да даде нова транспортно-комуникационна схема на оживената зона около пазара с осигуряване на безпрепятствен пешеходен достъп. Предвижда се подземно застрояване под терена на пазара за изграждане на паркинг с 60 паркоместа. Разположен в традиционния център на града, в непосредствена близост с бул. "6 септември" и площад "Съединение", Четвъртък пазарът се нуждае и от нова ефектна обща покривна конструкция, която да замени старото прогнило метално покритие. С новия проект ще се направи и по-функционално зониране и нов дизайн на търговските щандове за открита продажба на плодове, зеленчуци и цветя, както и благоустрояване на настилката и елементите на градското обзавеждане.

Източник: в."Строителство градът"

Виж коментарите (0)

Още по темата (93):
27.12.2016 Търсят над 800 000 лева за "Четвъртък пазара" от Общината
02.05.2016 От "Общински пазари" обясниха за паркинга на "Четвъртък пазара"
24.04.2016 Какво се случи с паркинга на "Четвъртък пазара"?
15.04.2016 Улесняват пловдивчани при пазаруване, ето как!
22.06.2015 Покривът на "Четвъртък пазара" вече е ремонтиран
25.01.2015 Ремонтират покрива на "Четвъртък пазара"
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).