Преобразяват паркоместа в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:43 / 02.08.2019
3600
Международната инициативата Park(ing) Day ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 септември. Осмото издание на събитието се организира от фондация Credo Bonum и ще се проведе като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Екологичното събитие цели да насочи общественото внимание към идеята за по-добра и по-чиста градска среда. Всяка година в него се включват граждани, активисти, бизнеси и организации, които реализират оригиналните си идеи и превръщат определени паркоместа във временни пространства за хората, вместо за автомобилите.

Фондация Credo Bonum отправя покана към желаещите да се включат в инициативата и ще подкрепи финансово реализацията на четирите най-оригинални предложения. За да участвате трябва да изпратите имейл със заглавие PARK на адрес office@credobonum.bg, в който да опишете идеята, с която бихте искали да трансформирате едно паркомясто.

Предложението може да бъде вдъхновено от стремежа за подобряване на градската среда, отговорното отношение към природата или осъзнатата необходимост от повече пространство за хората. Реализацията на проекта трябва да показва потенциала на едно очертано паркомясто, когато на него няма спрян автомобил. Идеята трябва да не е представяна в предишни издания на събитието. Участието е безплатно, а местата са ограничени до петнадесет. Крайният срок за кандидатстване е 23 август.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).