ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Преминавате или спирате с кола върху зелени площи - глоба до 100 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 16.01.2012Коментари (43)7720
© Plovdiv24.bg
От 30 до 100 лв. е глобата за спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи, става ясно от Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Пловдив, която ще бъде внесена за гласуване на престоящото заседание на градския парламент на 19 януари, четвъртък.

В документа е записано, че собственикът или този, на когото е предоставено моторното превозно средство, отговаря за извършеното от него нарушение, като актовете се
съставят от длъжностните лица, определени със заповед на кмета на Община Пловдив. 

При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на извършителя може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв., като такъв може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първият екземпляр се закрепва към моторното превозно средство, вторият се изпраща по пощата, а третият остава за съхранение в службата за контрол.

Чл. 43 от Наредбата предвижда за паркиране на ППС върху специално обозначено място, обслужващо хора с увреждания, глоба в размер на 50 лв.

При използване на издадена по съответния ред, но с изтекъл срок на валидност карта за преференциално или привилегировано паркиране, на извършителя се налага глоба в размер до 50 лв., а за използване на същата такава, неиздадена по съответния ред - от 200 до 500 лв.

Предвижда се глоба от 200 до 500 лв. за нерегламентирано обозначаване и използване на паркоместа, а за частично или цялостно повреждане на пътен знак, указателна табела или друго регламентирано поставено съоръжение за вертикална пътна сигнализация, на извършителите се налагат глоби в размер от 100 до 500 лв.

От 100 до 300 лв. е санкцията при нерегламентирано, частично или цялостно заличаване на хоризонтална пътна маркировка, а за частично или цялостно повреждане на монтирано по съответния ред антипаркинг устройство - от 100 до 500 лв. 

За повреждане или нерегламентиран демонтаж на светофарна уредба на извършителите се налагат глоби в размер от 100 до 500 лв.


Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Ей много се палите като стане дума за глоби и започвате да търсите оправдания за да не ви глобят.Градът ни се напълни с "нагледци"които се правят че за тях закони и правила/наредби/не съществуват и всичко това е резултат от "контрола" на органите.Колкото по големи глоби се наложат толкова по бързо може и да се научим на ред и спазване на правилата.За тези които дават за пример другите държави само ще вметна,защо като отидем там не се държим като у нас,а.Защото там не прощават и си отнасяш глобата без да мрънкаш защото.....За САЩ пък няма смисъл да коментирам.И на тези които им липсват места за паркиране ще кажа че това няма нищо общо с ЗДП/закон за движение по пътищата/ и когато са карали курсове за управление на МПС едва ли има интруктор който да им е преподавал такова паркиране.Да не забравяме че днес сме с автомобил,а утре може да сме пешеходци и да си разменим гледните точки спрямо нагло паркиралите.
0
 
 
Мишки, стига сте търсили поводи да глобявате, а направете паркоместа !!! Аз не познавам човек, който да си паркира колата на зелените площи, ако има нормално паркоместо!!! Създайте условия и после търсете нарушители, а не ни глобявате когато няма къде да паркираме и накрая да сме виновни!
Какво става? Явно има сериозен проблем.
на 16.01.2012 г.
-1
 
 
Браво! По голяма трябва да е глобата! Казвате трудно се събирали глобите! Така е защото държавните органи не си вършат работата! Как да се повиши събираемостта ли, ами много просто, всеки нарушител да има срок до една седмица да плати глобата, а пък ако не го направи глобата автоматично се умножава по две , и също така да му отнемат книжката докато плати глобата! И така трябва да е за всички глоби и актове!!!
0
 
 
Хайде дано. Да наминат покрай "Сценични кадри" и ще забогатеят! Спират даже на детската площадка!
+3
 
 
Сега само не казвайте, че вие, които пишете тук не сте спирали в зелени площи
-1
 
 
и повече трябва да е глобата , а как ще стават известни нарушителите - няма камери , няма постоянен пост пред всяка градинка , само да се надяваме на някоя баба която няма какво да прави по цял ден да сигнализира и тогава пак не е сигурно че ще бъдат глобени всички нарушители .ДА ЗА ЗЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ !!!МАКАР ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОщИ ДА СА ОСКЪДНОСТ В ПЛОВДИВ!
0
 
 
глобите трябва да са по солени но трудно се събират
+2
 
 
Ако започнат и наистина да глобяват ще е още по-добре
0
 
 
аз навремето живях в тоя блок хаха браво нека да я има тая забрана да се научат да паркирват
0
 
 
До Shani To We Искам да те попитам не ти ли се кара скъп и луксозен автомобил.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: