Празник за душата: Подновяват оперните спектакли в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:58 / 12.04.2021
2839
OPERA OPEN подновява спектаклите си, обявиха на съвместна пресконференция заместник-кметът по култура Пламен Панов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на "Опера Пловдив" доц. Нина Найденова. На представянето на програмата присъстваха музикалният и артистичен директор на институцията маестро Диан Чобанов и Маестро Лучано Ди Мартино. Специален гост на срещата е световноизвестният артист Хосе Кура, който е в Пловдив, за да участва в проекта "Манон Леско" в памет на Камен Чанев. Спектакълът е в събота, 17 април, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Хосе Кура разказа, че е настанен в къща в Стария град. След пристигането си, се разходил и видял колко е красиво там. Слязъл в Античния театър, видял и булеварда. "Ако може да се затваря по време на спектаклите" - препоръча чуждестранният гост.

Същинската част на OPERA OPEN ще бъде открита на 5 юни с "Кармина Бурана" на върха на Бунарджика. Там вече се изгражда голяма сцена, а интересът към спектакъла е изключително голям, тъй като над 200 билета са били продадени още в първия един час след пускането им в продажба, каза доц. Нина Найденова. Сцената е ситуирана в подножието на паметника Альоша, като публиката ще бъде с лице към монумента.

Представления на Бунарджика е имало през 1965 г. и в продължение на десет години там са се правели мащабни постановки. В първото издание са участвали над 900 артисти и е имало над 4000 души публика. 

"На 5 юни след 56 г. опера на открито имаме възможност да се върнем отново там. Работим усилено за нашите тепета, да бъдат чудесни открити сцени", подчерта зам.-кметът Пламен Панов и припомни, че и през 2021 г. общината заделя около 300 000 лева за трите държавни културни институции Драматичен и Куклен театър и Операта.

"Важно е Пловдив да не губи своя дух и да се развива като европейска столица на културата" - допълни кметът на "Централен" Георги Стаменов.

В прикаченото видео гледайте цялата пресконференция за OPERA OPEN.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).