ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Постиженията в научни изследвания показват в МУ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 13.05.2016Коментари (0)1661
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Двата престижни научни форума на Медицински университет - Пловдив "Дни на медицинската наука" и "Наука и младост - 2016" и тази година се провеждат до 14 май в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив.

Ежегодният конкурс "Наука и младост" за научни разработки и проекти на студенти, докторанти и млади учени се провежда под егидата на Ректора - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. 

Научният форум се организира от Младежкото научно дружество "Асклепий". Тазгодишното издание е със силно международно участие. На него си дават среща над 200 регистрирани участници: 158 от Медицински университет - Пловдив и 43 от другите медицински университети в страната, както и 23 автори от други държави в Европа, Азия и Америка.


"За първа година провеждаме проекта сесия, в която ще бъдат представени резултати от текущите научно-изследователски проекти, финансирани от нашия университет и издаваме двуезичен сборник с резюмета на около 100 проекта, проведени в последните 100 години в нашия университет.", заяви заместник-ректорът по научна дейност в МУ-Пловдив проф. д-р Виктория Сарафян.

Начало на научните представяния беше дадено от пленарния лектор - проф. Евангелос Георгиу - ръководител на симулационен център в Медицинския университет в Атина, с презентация за това как новите технологии променят медицинското образование и практика. 

От една година и в Медицински университет - Пловдив работи първият уникален за България подобен Симулационен тренировъчен център с 12 високо технологични симулационни манекена /сред които манекен на възрастен мъж, бременна жена, дете до 10 години и бебе до 6 месеца/, даващи възможност за извършване на диагностични и инвазивни процедури и лечение.

Сред презентациите можем да открием интересни оригинални теми, като: Имунологична реактивност на студентите по време на изпит, Личността в он-лайн себепредставянето, Ваксините - причини да се ваксинираме, Невропатологични изменения при употреба на стимуланти, и др.

Конференцията ще продължи и на 13 и 14 май от 09.00 часа със заседания по отделните тематични секции.

Акцент в програмата са три практически семинара за студенти по актуални теми: "Кардио-пулмонална ресуситация", "Спешни състояния в токсикологията" и "Първа помощ при травми на опорно-двигателния апарат". Семинарите ще се състоят на 13 и 14 май (петък и събота) и са организирани съвместно със студентските организации при МУ - Пловдив.

Награда на Ректора на МУ-Пловдив ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция. Премираните научни трудове ще бъдат предложени за публикуване във Folia Medica -международното научно биомедицинско списание на МУ - Пловдив.

Тази сутрин бяха открити "Дните на медицинската наука". В четири сесии ще бъдат презентирани резултатите от 24 изследователски проекта, финансирани от МУ - Пловдив, приключили през 2015 година. Те са реализирани както от докторанти, така и от интердисциплинарни екипи от университета и от други образователни и научни институции.

Това са авангардни разработки, покриващи критериите за иновативност, актуалност и креативност при разрешаване на научно-изследователските проблеми за съвременната медицинската наука и практика. Сред оригиналните проектни теми са: Тревожност и начални прояви на бърнаут синдром сред преподаватели, работещи в интеркултурна образователна среда, Имунологична реактивност при хроничен стрес, Проучване върху възможностите за фармакологично стимулиране на зрели стволови клетки, и др.


За първи път Медицински университет - Пловдив ще издаде сборник с резюмета на всички 88 изследователски проекта за периода 2010 - 2015 г.
Придобили вече широка популярност сред академичната медицинска общност, тези два научни форума са доказателство, че Бъдещето може да бъде настояще, когато се обединят наука, младост и изследователски дух.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Първа лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: