ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поставиха първите камери в "Северен"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 26.03.2012Коментари (21)12580
6 от 9-те камери на кръстовището на булевард "България" и улица "Васил Левски" (Карловско шосе) вече са монтирани, видя репортер на Plovdiv24.bg. Цялата система за видеонаблюдение на това място ще заработи след поставянето и на останалите 3, поясниха служители на фирмата, занимаваща се с поставянето на съоръженията.

Устройствата, които са с висока резолюция, са собственост на ОД на МВР-Пловдив и не могат да бъдат използвани за наблюдение във вътрешността на жилищни сгради, а се поставят с цел превенция и контрол на криминогенната обстановка в района.

"Броят на камерите по кръстовищата зависи от големината на пътните артерии. На по-големите от тях ще има по 10 камери", поясни още Ралев. Такива например са кръстовищата на бул. "България" с ул. "Победа", бул. "Васил Априлов" с бул. "България", бул. "Дунав" с бул. "Васил Априлов", бул. "Дунав" с ул. "Васил Левски" (Карловско шосе)", заяви преди време районният кмет Ральо Ралев за нашия сайт.

Чисто статистически се очаква между 20 и 40 % от престъпността в района да намалее", каза още районният кмет. Той добави още, че записите от камерите ще бъдат използвани при разследвания на криминални престъпления, при охрана на обществения ред и за следене на трафика в пиковите часове.

"Поради това, че в тях няма монтирани радари, данните от тях няма да могат да се използват за съставяне на актове за превишена скорост, но ще могат да записват нарушители, преминаващи на червено и те после да получават съответното наказание за това", обясни районният кмет.



Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ясно е, че за пред закона нарушители са само и единствено тези, които имат регистрационни номера (и то поставени на видно място), но по-интересното е дали неспазването на пътната маркировка ще започне да се отчита като нарушение? Интересно е, защото на много места в града пътната маркировка не е адекватна на трафика и светофарната уредба, а на места е дори абсурдна и създава предпоставки за ПТП-та. Един пример за това е десния завой на кръстовището на сточна гара, където за движещите се на дясно към бул.Н Цанов светва зелено, но за всички останали по бул.Хр.Ботев (в посока ВСИ) сигнала в червен и понеже крайно дясното платно е обозначено за посока на движение направо и надясно всеки минавал от там знае какво се случва - тези който са за на дясно чакат да светне зелено и за тези които са за направо. Но да се върнем на първото кръстовище контролирано от "биг брадър" в Пловдив любопитно е дали ще се отчетат като нарушения всички завиващи от средна лента, при положение че маркировката ясно показва, че платното е за движение направо? Имайки в предвид, че това е нещо съвсем не необичайно по пловдивските кръстовища, или ще трябва да се промени пътната маркировка или манталитета и културата на шофиране или много народ трябва да остане без книжки (от което трафика ще олекне) ;)
0
 
 
Светофарите не са регулирани на някои места, обаче камери се поставят. Минете да видите как имам 3-4 секунди разминаване пру пускането на червен сигнал на кръстовището на Дунав и Победа.
+13
 
 
Камерите са полезни, но при положение, че на всяко кръстовище се регулират светофарите така, че да има зелен сигнал само за ляв завой. В момента 95 % от завиващите на ляво можем да ги броим за преминали на червено. Освен това са леко дискриминиращи- пешеходците също правят нарушения, но за тях санкции няма! Защо и докога само и единствено шофьорите ще са виновни?
0
 
 
Браво ся ще видим какво ще правят селяците дето минават на червено
-1
 
 
Точно пък тука няма никаква престъпност.Как ще намалее нещо,което го няма?И като няма радари в камерите-какъв е смисълът от тях?Превенция и контрол на криминогенната обстановка в района???На което и друго кръстовище да бяха монтирани камерите( с тази обосновка)щеше да е по-смислено.
You can't rely on other people to make you happy
на 26.03.2012 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: