Посегнал на парите на онкоболните не иска да му спират далаверката

Автор: Георги Кирилов
Коментари (6)
12:05 / 09.09.2020
19560
В общинското управление на града ни цари пълен хаос и некомпетентност, за което свидетелстват публикациите в Plovdiv24.bg и други местни медии почти ежедневно.

Явно обаче обоснованите статии за злоупотреби с общински средства не са достатъчен повод за прокуратурата и КПКОНПИ да се заемат по-сериозно с местната власт.

Една от най-противоречивите личности в сегашното местно управление е директорът на дирекция "Здравеопазване" Калин Калинов.

Припомняме ви, че покрай него общината се замеси в грандиозен скандал, пробвайки по време на пандемията да отклони 600 000 от парите на онкоболните и да ги прехвърли за харчене в общината.

Тогавашните разкрития на Plovdiv24.bg отприщиха вълна от недоволство сред пловдивчани, онкоболни и институции. Дори шефът на националния оперативен щаб генерал Мутафчийски се възмути на този циничен маньовър.

Разкритията ни принудиха кмета Здравко Димитров да махне точката от дневния ред и тя не бе гласувана.

Това пък предизвика дива и нелепа ярост от страна на Калин Калинов, който от трибуната на местния парламент си позволи да обижда медията ни и екипа й, но не посмя да ни назове поименно, знаейки, че в съда ще трябва да се извинява и да плаща глоби. Толкова им стига смелостта на мишките.

Типично в стила на тъмното минало преди 89-та, в което е възпитаван Калинов, след това той внесе сигнал в прокуратурата срещу разкритията ни. Брутален цинизъм, нали!

Управляващият онкодиспансера към момента д-р Парашкев Цветков, който по всичко личи е в прекрасни отношения с местната власт в лицето на Калин Калинов, загуби конкурса за управител на КОЦ-Пловдив.

Шайката, узурпирала пловдивското общинско здравеопазване, явно не може да понесе този удар и сега организира същата атака срещу спечелилата конкурса д-р Марианна Янева, каквато бе организирана срещу медията ни - доноси в прокуратурата. Дали са основателни, или не, оставяме компетентните органи да преценят.

Явно обаче не очакват голям успях с отчаяния си ход и предприемат друг такъв. Чрез общинския официоз се призовава за протест пред общинския съвет, докато вътре местните депутати ще гласуват кандидатурата на д-р Марианна Янева за управител на КОЦ-Пловдив.

Организирането на подобни протести е запазена марка на Калин Калинов. Припомняме, че и след предишния конкурс за КОЦ-Пловдив, той събра неколцина приближени служители на протест, на който се открояваха ясно функционери на БСП.

По-скандалното бе, че после се оказа, че протестът е платен с пари на КОЦ-Пловдив.

Ние пък от своя страна апелираме към кмета Здравко Димитров, почти година след старта на мандата му, да започне да прочиства общината от подобни токсични фигури, защото именно те са в основата на ниската оценка и липса на одобрение на управлението му. Всички негови усилия в положителна посока биват заглушавани от ежедневните скандали и издънки на част от екипа му.

Виж коментарите (6)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).