ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поредно признание за УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 17.07.2017Коментари (0)10267
©
Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално учение "Saber Guardian - 2017" на НАТО УМБАЛ "Свети Георги" е избрана за болница, в която да се извършват лечебно-диагностични дейности на пострадали при учението военнослужещи.

Първата пловдивска университетска болница отговаря на всички изисквания на военните: разполага с клинични звена, които отговорят на най-високото трето ниво на компетентност - както по отношение на подготвеността на служителите си, така и заради модерното медицинско оборудване. УМБАЛ "Свети Георги" има и добре поддържана и осветена хеликоптерна площадка.

В началото на миналата седмица в болницата е сформиран оперативен щаб, който включва началника на отдел "Управление на системи за сигурност" доц. д-р Златин Киряков, началника на Спешно приемно отделение д-р Кирил Атлиев, началниците на Първа клиника по хирургия, проф. д-р Божидар Хаджиев, и Втора клиника по хирургия, проф. д-р Ангел Учиков. Щабът в болницата ще функционира докато трае и самото многонационално учение "Saber Guardian - 2017".

Наред с обезпечаването на лечебно-диагностичния процес на пострадали военнослужещи, болницата ще се включи и в някои от ученията, като в близките дни предстоят няколко тренировъчни полета до хеликоптерната площадка на УМБАЛ "Свети Георги".

Транспортирането на 15 юли на чуждестранен военнослужещ до Спешно приемно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" е част от споразумението за оказване на медицинска помощ на участниците в многонационалното учение. Организацията на транспортирането на този пациент показва отличната колаборация между болницата, ОД МВР и Центъра за спешна медицинска помощ. 

На 15 юли, събота, между 13:00 и 14:00 ч. военнослужещият е докаран до хеликоптерната площадка на УМБАЛ "Свети Георги" с транспортен хеликоптер, откъдето с линейка е превозен до Спешно приемно отделение на болницата, като полицейски екипи са били ангажирани с осигуряване на безопасното придвижване на линейката.

Най-голямото многонационално учение в Черноморския регион "Saber Guardian 2017" се провежда в периода от 11 до 20 юли на територията на България, Унгария и Румъния. Учението се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и в него ще участват около 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски държави. 

Ученията от серията "Saber Guardian" са многонационални и се провеждат ежегодно от 2013 г. в Черноморския регион като част от Програмата за съвместно обучение на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ (USEUCOM), съобщиха от Министерството на отбраната. През 2017 г. Saber Guardian ще бъде най-мащабното учение в сравнение с проведените досега. 

Целта е да се повиши оперативната съвместимост на страните-участници и да се демонстрира решителност и готовност за действие в подкрепа на сигурността и стабилността в Черноморския регион. Българските въоръжени сили ще участват в многонационалното учение Saber Guardian - 2017 с около 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили и техните подчинени формирования, Служба "Военна полиция", Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на отбраната и Министерството на отбраната и други специализирани държавни структури.

В рамките на учението на територията на нашата страна ще се проведат: учение на силите за специални операции Black Swan -2017, въздушно-десантно учение Swift Response - 2017; тактическо учение с бойни стрелби Eagle Sentinel - 2017, учение на военни формирования на Сухопътните войски Peace Sentinel - 2017 и тактическо учение на формирования за противовъздушна отбрана и авиационни формирования Shabla - 2017.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: