Пореден опасен абсурд у нас: Онкоболният Георги от Пловдив се оказа затворник на COVID отделение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:24 / 23.10.2020
12492
Млад мъж с най-острата форма на левкемия, се озова блокиран и без лечение за онкозаболяването си в COVID отделение на столична болница. Повече от два дни младежът не е получил консултация с хематолог, тъй като е бил с позитивен PCR тест.

Майката на Георги Китипов обясни в предаването "Тази сутрин“, че той е с лека температура и леко отпаднал – като човек на химиотерапия. 

Миналата седмица младежът е бил изпратен от Пловдив в София – в Хематологията, но там са били под карантина и са го изпратили в болница "Св. Иван Рилски“, където са му направили тест и PCR теста е положителен. Затова в болницата му казват до изчака линейка, която да го закара в инфекциозно отделение. Чакането продължава три часа, а през това време Георги е с температура и учестен пулс. 

Докато майката на младежа разговаря с лекар – специалист, на Георги му слагат парацетамол венозно за температурата и една банка хидратация, въпреки че той обяснил, че вече е взел лекарство.  

"Признаците, които показа той, означаваха, че е предозиран, направи пулс 145. Дежурен лекар не се отзова и аз в продължение на час и половина със студена вода съм се борила да потуша температурата“, твърди майката. 

След три часа чакане на линейка, Георги вече е в безпомощно състояние. След като пристига екип и го качва в линейка, тръгват да търсят легло в някоя клиника. Такова място има във Втора градска болница, но там кошмарът продължава, защото се оказва, че не е ясно с какви документи Георги е приет там. 

На следващия ден много рано сутринта на младежът отново е направен PCR тест и той е отрицателен, следва още един – трети тест, който пък е положителен. 

След това разхождане по болниците лечението на Георги се забавя, но продължава с изписан антибиотик. Майката иска среща с хематолог, но получава отговор, че в това отделение се занимават само с COVID. "Никой няма грижата да се занимава с придружаващи заболявания“, твърди майката, цитирана от "БТВ".

Виж коментарите (9)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).