Помните ли автобус 30? Пловдивчанин с доста интересно предложение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:08 / 28.01.2024
8990
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да даде доста рационално предложение и решение на част от проблемите на градския транспорт в града. Той припомни, че е съществувала връзка - между районите "Тракия" и "Южен" - автобус номер 30 и предлага неговото възстановяване и не само. Ето и подробностите:

Пиша Ви, защото напоследък освен прехвърляне на линии между превозвачи и хиляди сигнали за нередовен градски транспорт – новата местна власт не ни уведомява какво се случва с новата електронна системата в градския транспорт, какви са бъдещите планове на Общината за Общинското предприятие "Екобус" и т.н.

В този ред на мисли Ви пиша с предложение към Община Пловдив. За да не се чуди Общината, какви автобусни линии да гласува в Общински съвет, как да им завърта маршрута и т.н. им предлагам да се възстанови някогашната автобусна линия №30. Ще Ви припомня, че маршрутът и започваше от жк Тракия А13 – по целия бул. "Съединение" – ул. "Проф. Цветан Лазаров" – бул. "Цар Симеон" – бул. "Асеновградско шосе" – Военна Болница – Сточна гара – Бетонния мост – ул. "Даме Груев" – ул. "Братя Бъкстон" – ЕАЗ. Моето предложение е целият маршрут на автобусната линия да се запази до Бетонния мост, след това да продължава по бул. "Македония" – бул. "Никола Вапцаров" – ул. "Димитър Талев" – бул. "Александър Стамболийски "– кв. Коматево.

Ето и причините:

1) Осъществява бърза връзка кв. "Тракия" – Военна болница – Сточна гара (особено западната и централна част на Тракия)

2) Осъществява директна връзка на кв. "Тракия" с кв. "Кючук Париж" и по конкретно по цялото протежение на бул. "Македония" (предвид факта, че по бул. "Македония" се движи в едната посока линия 27 и 36 (в частност до ул. Скопие).

3) Осъществява директна връзка на кв. "Тракия" с Южната част на кв. "Кючук Париж" (бул. "Александър Стамболийски")

4) Осъществява директна връзка на кв. "Тракия" с кв. "Коматево", каквото не е имало никога до сега! По този начин кв. Коматево ще получи директна връзка и с Военна болница!

Освен предложението ми за създаване на новата автобусна линия, предлагам маршрута на 17 и 24 да се редуцира и да не се дублира (абсурд е пътуването от 70 до 85 мин.), както и маршрута на линии 21 и 66 също да се коригира поради факта, че от Централни гробища до жк "Тракия" А12 изпълняват един и същ маршрут (т.е. половината си маршрут)!

Както и да се помисли за промяна в маршрутите на линии 1, 7, 20, 27 и 36, в Южната част на града, където прекалено много се припокриват, а има места в кв. "Кючук Париж", където нямат връзки. Конкретен пример е сега при ремонта на бул. "Александър Стамболийски", автобусна линия 1 и 27 се движат заедно от кв. Коматево чак до Панаира, което обезмисля функциията на една от линиите в момента!

Нека автобусна линия 11 запази последната си спирка на КАТ Пловдив – така централната градска част също има достъп до КАТ и Руския пазар! И да се помисли за спасяване на "линия 93" – да се използва рационално в градската част – ако е необходимо да се направи като автобусна линия 15 през курс до Войводиново (при линия 93 – Радиново).

Надявам се предложението ми да има отзвук и от страна на Общината!

Виж коментарите (1)

Още по темата (1009):
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).