ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полюсни мнения за Спешна помощ в Пловдив
Автор: Мария Морунова 07:05 / 14.09.2014Коментари (7)3807
© Bulfoto
Интересни мнения за това как екипите на Спешна помощ в Пловдив си вършат работата получаваме на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

Един читател на сайта изпрати писмо, в което излага своите забележки към Спешния център към УМБАЛ "Св. Георги".

"Основният проблем, който видях там, се състои в поведението на няколко характерни групи пациенти - потребители на данъци, за които да си плащаш осигуровките е обидно, както и гласовити тарикати, които се опитват да прередят всички останали и за щяло и нещяло вдигат скандали на всеки. Хора, които нямат проблем да запалят цигара в болница и за които най-големият враг под слънцето е лекарят. Тези хора с вредното си възпитание отравят настроението на всеки, който е отишъл там не по свое желание, а заради проблем. Много хора не издържат на стреса, с който ги даряват другите чакащи, преглъщат болката и си тръгват", пише читателят ни.

Той даже предлага няколко начина за справяне с изредените проблеми. Например, който си позволи да повишава тон, да прережда другите, да обижда или да запали цигара, да бъде моментално изхвърлян навън, както и да му се налага глоба.

Друг читател пък ни писа, тъй като е възхитен от бързата реакция на спешен екип. И то не къде да е, ами в почти безлюдното село Равногор.

"През август дядо ми и баба ми бяха на вила в село Равногор. Там една от вечерите дядо ми получава инсулт. Баба ми се обажда на тел. 112 и 40 минути по-късно линейката се качва в селото. Дядо ми е настанен в Окръжна болница по-късно и днес се чувства отлично", споделя читателят ни, който не пропуска да подчертае, че въпреки ниското заплащане и непрестанни обвинения, че се бавят, медиците от Спешна помощ са се отзовали и дори са спасили живота на възрастния пловдивчанин.

Междувременно преди дни в Калояново бе нападнат екип на спешна помощ. Случката се разиграла в сряда на 10 септември, когато линейка на ЦСМП - филиал Калояново била изпратена да окаже помощ на местен жител.

Пристигайки на адреса обаче, шофьорът на реаномобила и лекарката били посрещнати от разгневени хора, които отправили закани с убийство и попречили на служителите да изпълнят задълженията си.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То не е стресът причината за това, че хората си тръгват, а това, че докато чакаш да минат 6-7 човека преди теб, което отнема най-малко 5 часа време, просто се изнервяш от чакане.
+1
 
 
Ми,че и сега държавната болница е на Пещерско и там се обучават студенти на такива,които не си плащат в голяма част,ако имаш такса за първоначален прием и с направление бегом към частна,то в тая държавна не се издържа
+1
 
 
Доколкото съм чувала от баба си,едно време е имало държавна болница и там студентите са се обучавали върху тези пациенти,които не могат да плащат.
+8
 
 
И като се беше криминализирало строго нападението над лекари..файда голяма,то хубаво за спешната,ами циганките,които си носят децата в критично положение в УМБАЛА ,защото са неосигурени и са по спешност и после ги забравят до 29-тия ден там и на 30-тия идват да си ги приберът,за да не се извикат социалните и да им резнат детските...кой ги гледа тия деца цял месец,с парите на кого....
+10
 
 
Решението е хора без здравни осигуровки да не припарват в болницата а ако нямат да си плащат в отделен сектор с охрана. Аз нямам намерение да ги храня, плащам тока и най-малкото лекувам от моите данъци а те да ни се качват на главата.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 14.09.2014 г.
+15
 
 
Има 1 много лесен начин да се прекратят нападенията над екипите при отиване на адрес-спират малко преди точното място и докато не дойде патрул на полицията,си стоят вътре в линейката.В болниците,задължително трябва да има охрана и всеки,който нарушава реда да се извежда навън,а ако упорства да се вика полиция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: