Полицията подхвана мотористите в Пловдив, има много глобени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
15:53 / 05.10.2020
7528
В хода на пътна акция, част от активните мерки за безопасност на движението, служители на пловдивската полиция извършиха 241 проверки на водачи на мотоциклети. Във времевия диапазон от 29 септември до 4 октомври са констатирани 31 нарушения на ЗДвП и Кодекса на застраховането.

Контролът по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки - най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети. За установени административни нарушения на 20 водачи са съставени актове, а 11 са глобени с фиш.

Осем от водачите са управлявали нерегистрирани двуколесни превозни средства, а трима са били неправоспособни. 4 са съставените актове за управление на мотоциклет без поставена защитна каска. Петима от водачите са санкционирани за неправилно поставяне на регистрационни табели. Според изискванията, регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време.

Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера. 10 фиша са съставени за неспазване на пътни знаци, маркировка и извършване на други нарушения по ЗДвП. В хода на проверките са образувани и 6 бързи производства срещу водачи на МПС, които са шофирали под въздействие на алкохол и наркотици.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи са установени 6 нарушения на скоростните режими на водачи на мотоциклети. Скоростни антирекордьори са заснети в града и на АМ "Тракия". Водач на мотоциклет е установен със скорост от 122 км/ч при движение по бул. "Марица юг“.

В района на километър 108 на магистрала "Тракия“ проверяващите са заснели мотоциклетист, който се е движил със 180 км/ч при ограничение за посочената категория превозно средство от 100 км/ч. По време на акцията са връчени и 77 електронни фиша на водачи и пътници, във връзка с техни предишни нарушения. Служителите на ОД на МВР Пловдив продължават с активните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Виж коментарите (16)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).