ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицаят Караджов държал клипове на родителите си в папка "Гадовете"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:38 / 04.06.2016Коментари (0)8883
© Plovdiv24.bg
Полицаят Венцислав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си, непрекъснато им е правил видеоклипове приживе. Те са открити на личния му компютър в папка, която самият той е именувал "Гадовете".

Това стана ясно от пледоарията на прокурор Стефани Черешарова в пловдивския окръжен съд по време на заседанието за мярката за неотклонение на полицая.

Представителят на държавното обвинение посочи, че преди време е правена психологическа експертиза на Караджов във връзка досъдебно производство за закана за убийство, която той отправил към баща си Цветан Караджов. 

Във въпросната експертиза психоложката посочва, че Венцислав нито веднъж не нарекъл родителите си "мама" и "татко", а през цялото време говорил за тях, като посочвал имената им, или пък казвал "тези лица".

Прокурор Черешарова заяви още, че от три години Караджов е обучавал непълнолетния си син не само да стреля, но и в коя част трябва да прицелва, за да бъде убит човек.

Самият полицай категорично отрече да е погубил родителите си. Той се разплака в съдебната зала, говорейки за сина си, който преживява голям стрес при разпитите.

Именно детето е казало пред разследващите, че на 15 май, когато са убити бабата и дядото, баща му не е бил вкъщи във времето от 19:00 до 20:00 часа.

Според прокурор Черешарова точно по това време съпругата на полицая Каля Караджова е заснета да влиза в имота на ул. "София" 68А, където са живели възрастните. Тя е карала "баничарка". По думите на Черешарова освен Каля Караджова в колата е бил и съпругът й Венцислав.

Прокурорката обстоятелствено описа как е извършено престъплението.

Убиецът е срязал синджир и катинар на задна врата, намираща се в частта от двора, където е пристройката на жертвите. Стрелял е в прозореца на дома им, а след това с "кози крак" е взломил входната врата. 74-годишният Цветан Караджов е бил умъртвен с три куршума от пистолет "Макаров", а жена му - Божура - с 6 изстрела, единият от които е бил контролен. 

Явно тя се е опитвала да се обади по телефона, тъй като калъфът от него е намерен до тялото й. На местопрестъплението е останал въпросният "кози крак". 

За него един от свидетелите твърди, че е на Венцислав. Донесъл го бил от Англия. Самият полицай пък посочи, че никой от разследващите не му е показал инструмента като веществено доказателство.

Караджов обясни, че той е много добре подготвен в стрелбата и ако е искал, е можел да убие родителите си само с по един куршум, а не с подобна хаотична стрелба.

"Смачкаха семейството ми. Ако задържат и съпругата ми за 72 часа, синът ми може да направи нещо със себе си", плачеше той. 

По думите му озаглавил папката с клиповете на родителите си "Гадовете", тъй като те сипели по него клетви, закани и псувни. В един от случаите баща му посегнал да го удари по главата и това също било записано на видеото.

"Правех тези клипове, за да се защитя. Превърнах се в Биг Брадър - влизах в къщата, за да храня кучето си с включен телефон на видеозапис", обясни Венцислав. От края на 2014-а той не живеел вече в имота на ул. "София", за който водел дела за собственост срещу родителите си. Три дни преди двойното убийство излязло окончателното съдебно решение в полза на пенсионерите.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: