Полети до Рим и Милано от Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:43 / 17.04.2024
7665
Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските градове Рим и Милано обсъдиха на летище "Пловдив". 

На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и изпълнителният директор на летището Дойчин Ангелов. В нея участие взеха още Микеле Санторели – изпълнителен директор на Santorelli Group, и маркетинг екипът на аеропорта. По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Конфиндустрия България и летище "Пловдив", подобряването на бизнеса климата и привличането на нови инвеститори в региона.

Ангелов и екипът му представиха летището и перспективите за неговото развитие, както и пътя за откриване на нови линии. Той запозна гостите с дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България, чрез който се набират средства за стимулиране за авиокомпаниите за отваряне на нови авиолинии. Предложенията за нови линии включват и директни полети от Пловдив до Милано и Рим. 

Санторели представи дейността на Конфиндустрия България, както и паневропейския интермодален проект Италия – България, който Асоциацията развива. Целта му е изграждане на интермодална мрежа с център Мантуа в Италия и Тракия Икономическа Зона в България. Г-н Санторели покани и Летище Пловдив да се присъедини към този важен проект, а г-н Ангелов с радост прие отправената покана.

Преди дни се проведе среща с българската общност във Виена, които се обединяват в петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица.

В много напреднал етап са преговорите за авиолиния от испанския град Малага до Пловдив. 

В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив с две различни авиокомпании. Самолетите са пълни почти на 100% и в двете посоки. Благодарение на усилията на Фонда за развитие на Летище Пловдив съществува и редовната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита редовна авиолиния и до втория по големина английски град Бирмингам.

Виж коментарите (3)

Още по темата (473):
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).